Grécko kráča do Brazílie, Mitroglou hrdinom proti Rumunsku

NETKY.SK • 16 November 2013, 11:59 • 2 min
Grécko kráča do Brazílie, Mitroglou hrdinom proti Rumunsku

PIREUS - Útočník Olympiakosu Pireus Kostas Mitroglou môže byť mužom, ktorý sa výraznou mierou pričiní o účasť Grécka na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný spoluhráč Slováka Vladimíra Weissa ml. dvoma gólmi prispel k piatkovému víťazstvu Grékov nad Rumunmi (3:1) v Pireu v prvom zápase európskej baráže. Jeden presný zásah reprezentácie z Peloponézskeho polostrova pridal útočník PAOK-u Solún Dimitris Salpingidis. Za Rumunsko vyrovnal na priebežných 1:1 Bogdan Stancu.

Portugalský tréner Grécka Fernando Santos napriek dôležitému víťazstvu krotil vášne. "Ešte nie je o ničom rozhodnuté. Potrebujeme si zachovať chladnú hlavu. Za sebou máme len jeden polčas. Hráči tvrdo pracovali a podarilo sa im premeniť vypracované príležitosti," uviedol po zápase Santos. 

Odvetný duel sa uskutoční v utorok 19. novembra na Národnom štadióne v Bukurešti. Rumunsko bude potrebovať veľa úsilia, aby prekonalo pevnú grécku defenzívu. Túžba "Tricolorii" po účasti na MS je však obrovská, naposledy sa predstavili na záverečnom turnaji svetového šampionátu v roku 1998. "Grécko je favoritom, má lepší káder a viac skúseností. My ideme za naším cieľom, v Bukurešti nám pomôže domáce publikum, atmosféra bude očarujúca," vyjadril sa rumunský brankár Bogdan Lobont. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies