Grécki veritelia majú námietky k plánom vlády, ADMIE by sa mohli vyhnúť privatizácii

NETKY.SK • 9 Október 2015, 13:47 • 2 min
Grécki veritelia majú námietky k plánom vlády, ADMIE by sa mohli vyhnúť privatizácii

ATÉNY - Grécki veritelia vzniesli námietky voči plánu Atén, vďaka ktorému by sa vyhli privatizácii prevádzkovateľa rozvodnej elektrickej siete ADMIE. Uviedli to grécke noviny Kathimerini v piatkovom vydaní.

slovakia

left justify in out

Vláda gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa chce ADMIE rozdeliť s tým, aby štát naďalej vlastnil infraštruktúru na prenos elektriny a zvyšok spoločnosti by si prerozdelili súkromní investori. Dohoda o treťom úverovom programe Atény zaväzuje k predaju 66-percentného podielu spoločnosti ADMIE v októbri, resp. k vytvoreniu alternatívnej schémy, ktorá zabezpečí liberalizáciu trhu s energiami.


Denník Kathimerini uviedol, že technické tímy veriteľov sa vo štvrtok stretli s predstaviteľmi ministerstva energetiky, energetického regulačného úradu a dominantnou elektrárenskou spoločnosťou PPC, ktorá vlastní ADMIE. Podľa novín bolo Grécko požiadané, aby navrhlo ďalšiu verziu pôvodného plánu predaja väčšinového podielu ADMIE v najbližších dňoch. Úradník ministerstva energetiky potvrdil stretnutie technických tímov s predstaviteľmi a informoval, že Grécko pracuje spolu s veriteľmi "v smere alternatívneho plánu“.


Vláda ani veritelia neuviedli, koľko by mala privatizácia ADMIE štátu vyniesť. Grécky program privatizácie bol dlhé roky odsúvaný pre politické, právne a odborové prekážky. Program dodnes štátu vyniesol približne 4 mld. eur, pričom cieľ bol získať 50 mld. eur do konca roka
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies