Grécka teroristická skupina sa prihlásila k útoku na izraelské veľvyslanectvo

NETKY.SK • 4 Február 2015, 14:42 • 2 min
Grécka teroristická skupina sa prihlásila k útoku na izraelské veľvyslanectvo

ATÉNY - Grécka ľavicová gerilová skupina sa dnes prihlásila k zodpovednosti za útok strelnou zbraňou na silne strážené izraelské veľvyslanectvo v Aténach, ku ktorému došlo pred dvoma mesiacmi. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Teroristická skupina "Ľudoví bojovníci" sa k svojmu činu prihlásila cez telefón redakcii denníka Efimerida ton Syntakton. 
     

K útoku došlo 12. decembra. Štyria ozbrojenci na dvoch motocykloch začali strieľať na veľvyslanectvo židovského štátu na predmestí Atén Psyhico. Útok spôsobil menšie škody, ale nikto nebol zranený.
     

Skupina sa v januári 2013 prihlásila aj k útoku na ústredie vtedy vládnucej strany Nová demokracia v centre Atén. V krajine je spájaná aj so streľbou na sídlo nemeckého veľvyslanca v decembri 2013, pri ktorej nedošlo k žiadnym zraneniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies