Graňák si chce skrátenú sezónu predĺžiť na MS: Isté miesto nemám

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 19:14 • 2 min
Graňák si chce skrátenú sezónu predĺžiť na MS: Isté miesto nemám

BRATISLAVA - Dominik Graňák má za sebou špecifickú sezónu. Pre zranenie, ktoré ho vyradilo aj z vlaňajších majstrovstiev sveta, ju odštartoval až začiatkom novembra v drese Linköpingu. N

slovakia

left justify in out

Návrat do švédskej hokejovej ligy po štyroch rokoch mu nevyšiel podľa predstáv, a tak po dvoch mesiacoch zamieril do švajčiarskeho Fribourg-Gotteron. Ani tam to nešlo "ako po masle" a klub musel namiesto play off bojovať o záchranu. Tridsaťjedenročný zadák si chce napraviť sezónu v reprezentačnom tíme a i keď hovorí, že nemá isté miesto na šampionát, dúfa, že v Ostrave nebude chýbať.
     

Skúsený bek, ktorý má na konte striebro z MS 2012 v Helsinkách, sa pripojil k tímu trénera Vladimíra Vůjteka na utorňajšom zraze. "Týždeň som nehral hokej, až včera som bol na ľade, ale samozrejme sa teším. Všetkých chalanov v podstate poznám, partia vyzerá byť veľmi dobrá. Už to len poriadne hokejovo vyladiť," povedal po príchode do Bratislavy. Zdravotné problémy zo začiatku sezóny už má za sebou: "Cítim sa dobre v porovnaní s tým, ako som sa cítil pred rokom. Je to oveľa lepšie, čo ma veľmi teší a je to aj základ pre to, aby som mohol podávať adekvátne výkony."
     

V pondelok odštartoval päťtýždňovú prípravu pred šampionátom, ktorá vie byť po dlhej sezóne naozaj náročná. Graňák sa ale na ňu teší. "Pre mňa je to tento rok jednoduchšie, pretože som začal sezónu neskôr a tým, že sme nehrali play off, nebola ani dlhá. Takže mám chuť trénovať a hrať zápasy," uviedol.
     

Na nevydarenú sezónu, počas ktorej odohral vo Švédsku 16 (1+2) a vo Švajčiarsku len 14 zápasov (1+4), by najradšej zabudol. "Nespravili sme play off a v klube vládlo sklamanie. Hovorili, že to bola jedna z ich najhorších sezón. Nič nevychádzalo tak, ako malo. Ja som prišiel v januári, keď sme boli predposlední. Do reprezentačnej prestávky sme sa dotiahli takmer na play off, chýbali nám tri body. Situácia však bola dosť náročná, v podstate každý zápas bol ten najdôležitejší v sezóne a ak sme nevyhrali, tak sme stratili šancu. To sa aj stalo. Po prestávke sme prehrali dva zápasy a bolo po play off, ale podarilo sa nám zachrániť ligu," opísal svoje pôsobenie vo Fribourgu.
     

Na druhej strane je však rád, že sa vrátil do zápasového kolotoča a teraz je na tom podstatne lepšie, ako vlani v septembri: "Bola to dosť špecifická sezóna. No som rád, že som sa mohol naplno vrátiť do hokeja, pretože ešte na jeseň som mal naozaj obavy, ako to so mnou bude vyzerať. Necítil som sa na to, že by som mohol hrať hokej na takej úrovni ako predtým. Moje výkony neboli úplne ideálne ani na konci sezóny. Ale zmena, keď som išiel zo Švédska do Švajčiarska, bola dobrým krokom. Cítim sa rozhodne lepšie, ako na začiatku. Bolo to náročné aj fyzicky, pretože som strávil tri mesiace v posilňovni, dva týždne na ľade a potom som naskočil do švédskej ligy."
     

Všetko zlé by si chcel vynahradiť na majstrovstvách sveta. Aj keď patrí medzi hlavných adeptov na reprezentačný dres, sám tvrdí, že oň bude musieť bojovať. "Necítim sa tak, že by som mal isté miesto a obzvlášť po tejto sezóne. Ale ak by sa mi tam podarilo dostať, tak by som sa veľmi tešil. Zo všetkých šampionátov mám najlepšie spomienky práve na ten český a samozrejme na Helsinki. Ale v Ostrave to boli moje prvé majstrovstvá sveta a navyše tam bola perfektná kulisa. Neviem, či som niekedy zažil lepšiu. Zároveň sme mali dobré mužstvo, boli sme pomerne úspešní a len krok od medaily," opísal šampionát spred jedenástich rokov, kde Slovensko obsadilo štvrtú priečku po tesnej prehre s USA 0:1 po samostatných nájazdoch.
     

Úspešná reprezentácia na MS by Graňákovi mohla priniesť aj lepší angažmán na nasledujúcu sezónu, keďže vo Fribourgu už s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať nebude. "Rozlúčili sme sa v dobrom, ale situácia je taká, že vo Švajčiarsku môžu nastúpiť na zápas iba štyria cudzinci. Traja tam ešte majú zmluvy na ďalší rok a klub teraz hľadá ešte jedného centra. Povedali mi, že medzi švajčiarskymi hráčmi takého kvalitného nenájdu. Takže tým je to asi vybavené," dodal Graňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies