Gorbačov mal dopravnú nehodu, neutrpel však zranenia

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 09:18 • 2 min
Gorbačov mal dopravnú nehodu, neutrpel však zranenia

MOSKVA - Bývalý sovietsky prezident Michail Gorbačov sa stal v piatok v severozápadnej časti Moskvy so svojím osobným automobilom účastníkom dopravnej nehody. Osemdesiatštyriročný politik z nej však vyviazol bez zranenia. Agentúru TASS o tom v noci nadnes informoval hovorca moskovskej polície.

slovakia

left justify in out

"Michail Gorbačov nebol pri nehode zranený," povedal hovorca so spresnením, že nehoda sa stala na Kuusinenovej ulici popoludní o 14.40 h moskovského času.

 

Michail Gorbačov bol v rokoch 1985-91 najvyšším predstaviteľom vtedajšieho Sovietskeho zväzu. V marci 1990 ho zvolili za prvého a zároveň aj posledného prezidenta ZSSR.

 

V rámci tzv. perestrojky sa pokúšal o zmeny, ktoré by viedli k lepšiemu fungovaniu sovietskeho, komunistického i politického systému a k ukončeniu studenej vojny. V konečnom dôsledku mali za následok koniec vlády komunistickej strany a k rozpadu sovietskeho impéria.

Gorbačov je nositeľom Nobelovej ceny za mier, ktorú dostal v roku 1990.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies