Google chce prostredníctvom YouTube ponúkať hollywoodske filmy

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:40 • 2 min
Google chce prostredníctvom YouTube ponúkať hollywoodske filmy

Google chce prostredníctvom YouTube ponúkať hollywoodske filmy

slovakia

left justify in out

img

Google chce vstúpiť na trh plateného videa a využiť pri tom popularitu svojej stránky YouTube. Čoskoro by sa okrem krátkych filmov mali dať na stránke pozrieť aj celovečerné filmy. YouTube už rokuje s veľkými hollywoodskymi štúdiami. Podľa informácií britského denníka Financial Times (FT) by mal YouTube spustiť službu do konca tohto roka.
      Google sa podľa niekoľkých zdrojov oboznámených s rokovaniami snaží presvedčiť štúdiá populárnosťou YouTube a širokým medzinárodným publikom. Koncern má v pláne použiť svoj vyhľadávač a YouTube, aby nasmerovali potenciálnych divákov na novú službu, ktorá sa najprv spustí v USA. Ostatné krajiny budú nasledovať neskôr, tvrdia zdroje britského denníka.
      "Google a YouTube sú globálnymi fenoménmi" s množstvom potenciálnych divákov, ktorých je "podstatne viac než priláka ktorákoľvek káblová alebo satelitná služba," uviedol jeden zo zdrojov oboznámených s plánmi. "Rokovali o tom, koľkých ľudí môže služba pritiahnuť. Je to obrovské číslo."
      Rokovania vraj prebiehajú už niekoľko mesiacov, ale v posledných týždňoch sa zintenzívnili pre pritvrdzovanie konkurenčného boja medzi mediálnymi a technologickými firmami týkajúceho sa online ponuky filmov a televíznych programov.
      Napríklad Apple by mal tento týždeň predstaviť vylepšený model svojho televízneho prístroja, ktorý spája televízor s internetom. Netflix, ktorý ponúka online filmy, zasa vo veľkom nakupuje digitálne práva na filmy a konkurenčná spoločnosť Hulu plánuje vstup na burzu v hodnote okolo 2 miliárd USD (1,58 miliardy eur). Hulu je spoločným podnikom koncernov Walt Disney, News Corp. a NBC Universal.
      Projekt Google vyvolal v Hollywoode záujem. Filmové štúdiá totiž hľadajú nové zdroje príjmov, ktoré by nahradili prudko klesajúce príjmy z predaja DVD. Nová služba Google nebude ponúkať filmy na stiahnutie, ale diváci budú platiť za pozretie, pričom za nový film zaplatia okolo 5 USD.

Zdroj: TASR/Financial Times



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies