Gombos: Titul zo Cherbourgu mi dodal pohodu

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 09:25 • 2 min
Gombos: Titul zo Cherbourgu mi dodal pohodu

BRATISLAVA - Objav vlaňajšej slovenskej daviscupovej sezóny Norbert Gombos sa v piatok musel rýchlo preorientovať z Blaža Kavčiča na náhradníka Toma Kočevara-Dešmana, udržal si však čistý štít v "živých" singloch v bratislavskom NTC v rámci spomenutej súťaže tenisových reprezentačných družstiev mužov. Slovinca zdolal 6:2, 6:4, 7:6 (3). Domáci vedú po piatkových dvojhrách stretnutia 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny 2:0, na úvod si Martin Kližan poradil s Gregom Žemljom.

slovakia

left justify in out

"Pomohlo mi, že som Kočevara-Dešmana zdolal pred štyrmi rokmi na turnaji ITF Futures v Rakúsku," uznal Gombos na tlačovej besede a dodal: "Prekvapilo ma, že hostia pristúpili k tejto zmene. Objavili sa tu síce určité signály tohto typu, myslel som si však, že je to len psychologická hra. Kavčič totiž počas týždňa naplno trénoval."


Dvadsaťštyriročný galantský rodák Gombos, 117. v renkingu, proti rovesníkovi, ktorý figuruje až na 548. pozícii v hodnotení, dlho poľahky plnil rolu veľkého favorita. V treťom dejstve však klesol zo 4:2 na 4:5 a dokonca čelil setbalu: "Bolo dôležité koncentrovať sa na vlastnú hru. Sledoval som Kočevara-Dešmana na tréningoch, držal krok s renomovanejšími členmi slovinského kádra a bolo mi jasné, že to bude náročný zápas. V prvých dvoch setoch som si počínal veľmi agresívne, tlačil som ho, mal som prevahu. V tretej časti som sa však viackrát zbytočne unáhlil. On to zužitkoval, chytil rytmus, dostal sa naplno do toho. Bolo mi jasné, že si musím udržať servis, dostať ho aspoň do tajbrejku a ten zvládnuť čo najlepšie. Som šťastný, že sa mi to aj podarilo."


Víťaz minulotýždňového challengeru vo francúzskom Cherbourgu Gombos uznal, že trofej posilnila jeho sebavedomie. Vyzdvihol aj pozitívny vplyv domáceho prostredia: "Je to najlepšie, čo môže byť. Veľmi ma to motivuje. Pre mňa sú štarty v Davisovom pohári veľkou poctou, ešte výraznejšie to prežívam pred našimi fanúšikmi. Ten titul mi jednoznačne dodal pohodu, pretože aj predtým som predvádzal solídne výkony, ale výsledky neboli zodpovedajúce."


Gombos bude v sobotňajšej štvorhre fandiť Kližanovi a špecialistovi Igorovi Zelenayovi o to viac, že ich úspech by mu otvoril šancu prípadne ešte odcestovať na kvalifikáciu do kalifornského Indian Wells, ktorá sa začne v utorok: "Uvidím, či by som sa na to naozaj aj podujal. Letel by som v nedeľu a mal by som dosť málo času na aklimatizáciu a prípravu. Alternatívou je challenger v kanadskom Drummondville, na ten by som išiel asi až vo štvrtok a následne by som to skúsil v kvalifikácii v Miami."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies