GM ponúka doživotnú záruku na autá vyrobené v závodoch Opel a Vauxhall

NETKY.SK • 9 August 2010, 07:23 • 2 min
GM ponúka doživotnú záruku na autá vyrobené v závodoch Opel a Vauxhall

GM ponúka doživotnú záruku na autá vyrobené v závodoch Opel a Vauxhall

slovakia

left justify in out

Zaujať dnes na nadmerne zásobenom európskom trhu s autami nie je jednoduché. Automobilka Opel, ktorá patrí americkému koncernu General Motors (GM), preto svojím vyhlásením, že bude poskytovať na nové autá doživotnú záruku, vyvolala rozruch. Konštatujú to britské noviny Financial Times.
      Záruka je síce obmedzená hranicou 100.000 míľ, teda 160.000 najazdených kilometrov, ale nie vekom vozidla a netýka sa ani súčiastok, ktoré sa musia bežne vymieňať, napríklad olejových filtrov.
      Podľa riaditeľa európskej divízie GM Nicka Reiilyho doživotná garancia sa bude týkať všetkých nových áut, ktoré opustia výrobné linky v závodoch Opela a britskej dcéry amerického koncernu Vauxhall.
      Zdá sa, že prichádza nový trend - predlžovanie záruky na vozidlá. Viaceré automobilky dnes ponúkajú dlhšiu ako trojročnú garanciu na svoje produkty, väčšina výrobcov poskytuje päťročnú záruku. Juhokórejská Kia je prvou automobilkou, ktorá prišla so sedemročnou zárukou na všetky svoje vozidlá.
      Väčšina odborníkov však "doživotnú záruku" spochybňuje. "Priemerný vodič za rok najazdí približne 12.000 míľ. Limit 100.000 míľ tak vyčerpá za 8 rokov," pripomenul Jonathan Poskitt analytik spoločnosti JD Power.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies