Gharib novým trénerom Egypta, nahradil Američana Bradleyho

NETKY.SK • 29 November 2013, 12:17 • 2 min
Gharib novým trénerom Egypta, nahradil Američana Bradleyho

KÁHIRA - Egypťan Shawki Gharib sa stal novým trénerom tamojšej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatštyriročný bývalý stredopoliar národného tímu "faraónov" nahradil vo funkcii Američana Boba Bradleyho, ktorému sa nepodarilo s Egypťanmi postúpiť na záverečný turnaj majstrovstiev sveta 2014 do Brazílie. V africkej baráži neuspel Egypt s Ghanou, keď najprv prehral 1:6 a potom zvíťazil 2:1. "Novým trénerom Egypta je Shawki Gharib. Jeho kontrakt vyprší po skončení kvalifikácie o postup na svetový šampionát v roku 2018," citoval portál ahram.org.eg slová hovorcu Egyptskej futbalovej asociácie (EFA) Azmyho Megaheda. "Moje ambície sú neobmedzené. Viem, že ide o veľké bremeno, ale sľubujem, že vybudujem nový tím, ktorý bude cťou egyptského futbalu," vyhlásil Gharib.

Päťdesiatštyriročný Afričan pôsobil v rokoch 2004 až 2011 pri egyptskej reprezentácii ako asistent trénera. Egypťania počas tohto obdobia trikrát po sebe zvíťazili na Africkom pohári národov, triumfovali v rokoch 2006, 2008 a 2010. 

Egypt naposledy účinkoval na MS v Taliansku v roku 1990, na ktorých nepostúpil v konkurencii Anglicka, Írska a Holandska zo základnej F-skupiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies