Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun pochválil Conchitu Wurst

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:13 • 2 min
Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun pochválil Conchitu Wurst

VIEDEŇ - Rakúsku speváčku a bojovníčku za ľudské práva Conchitu Wurst v pondelok pochválil generálny tajomník OSN Pan Ki-mun za jej činnosť v boji proti diskriminácii a intolerancii.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak pri príležitosti návštevy diplomata vo viedenskej pobočke organizácie. Podľa Pan Ki-muna sa bradatej speváčke a víťazke tohtoročnej pesničkovej súťaže Eurovízia podarilo do súťaže priniesť chvíľku vzdelávania v oblasti ľudských práv. "Keď som sa dozvedel, že vyhrala Eurovíziu, okamžite som vedel, že je svetovou hviezdou," vyhlásil na zasadnutí diplomatov.

 

Conchita Wurst, ktorej skutočné meno je Tom Neuwirth, sa na stretnutí stoviek diplomatov tiež zúčastnila, pričom mala oblečené zdržanlivé ženské šaty a topánky s vysokými podpätkami. Nechýbala ani jej typická brada a fúzy. S Pan Ki-munom si podala ruky a vymenila niekoľko žartov a napokon aj stovkám diplomatov zaspievala. "Rešpekt nezískate, keď nebudete rešpektovať druhých," vyzvala opäť k tolerancii. 

 

Počas príhovoru Pan Ki-mun taktiež informoval o rozšírení zamestnaneckých výhod pre páry rovnakého pohlavia, ktoré pracujú pre OSN. "Diskriminácia nemá v Spojených národoch miesto," vyhlásil generálny tajomník organizácie. Medzi spomínanými benefitmi je napríklad rodičovská dovolenka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies