Gazprom bude dodávať plyn Číne z ruského Ďalekého východu

NETKY.SK • 3 September 2015, 14:29 • 2 min
Gazprom bude dodávať plyn Číne z ruského Ďalekého východu

PEKING - Ruská spoločnosť Gazprom, ktorá je najväčším producentom plynu v krajine, podpísala memorandum o porozumení s čínskou firmou China National Petroleum Corporation (CNPC) o dodávkach plynu do Číny z ruského Ďalekého východu. Informoval o tom vo štvrtok generálny riaditeľ Gazpromu Alexej Miller.

slovakia

left justify in out

Memorandum obe firmy podpísali počas návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pekingu v rámci osláv 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Ázii.


Rusko sa snaží o zvýšenie predaja energií v Ázii. Reaguje tak na ochladenie politických vzťahov s Európou, ktoré viedlo k sankciám voči Moskve pre jej rolu v ukrajinskej kríze. Gazprom sa minulý rok dohodol na dodávkach plynu do Číny z východnej Sibíri v objeme 38 mld. kubických metrov ročne, čiže v rovnakom množstve aké dodáva do Nemecka. Tieto dodávky na čínsky trh by sa mali začať v roku 2019.


CNPC je integrovanou energetickou spoločnosťou, ktorá produkuje a dodáva ropu a plyn. Firma realizuje prieskum a ťažbu uhľovodíkov na čínskej pevnine aj z mora pri pobreží krajiny ale aj v zahraničí. Spoločnosť prevádzkuje sieť plynovodov a ropovodov v celkovej dĺžke 79 tis. kilometrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies