Gašparovič vymenoval 29 sudcov bez časového obmedzenia

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 14:32 • 2 min
Gašparovič vymenoval 29 sudcov bez časového obmedzenia

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval 29 sudcov bez časového obmedzenia, informoval hovorca hlavy štátu Marek Trubač. Gašparovič v príhovore zablahoželal novovymenovaným sudcom a podčiarkol dva najzávažnejšie atribúty v ich budúcej práci – nezávislosť a vymenovanie bez časových limitov.

slovakia

left justify in out

Prezident sudcom pripomenul, že budú rozhodovať nielen o svojom dobrom mene, ale aj o mene slovenského súdnictva a to v čase, „keď o súdoch nepanuje dobrá mienka. Je na vás, aby ste boli tí, ktorí budete túto mienku naprávať. Som presvedčený, že vám záleží na vašom dobrom mene, na vašom hodnotení ako odborníkov a na vašom charaktere,“ zdôraznil prezident. V príhovore ďalej zvýraznil aj ekonomický rozmer kvalitnej práce našich sudcov, keďže dôveryhodnosť výkonu súdnictva veľkou mierou vplýva na postoje zahraničných subjektov práva. "Veľakrát budete počúvať návrhy, budete sa stretávať s možnosťou ovplyvnenia vášho rozhodnutia, vaša sila bude spočívať v tom, aby ste vydržali a riadili sa slovami, ktoré ste potvrdili vaším sľubom. Často budete čítať výroky politológov, politikov, nadácií, organizácií, ktoré budú chcieť vo vás vyvolať dojem spravodlivosti podľa ich názoru," konštatovala hlava štátu. Prezident apeloval na ich vnútornú silu, charakter a rešpektovanie Ústavy SR, zákonov a medzinárodných zmlúv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies