Gašparovič: Čentéša za generálneho prokurátora nikdy nevymenujem

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 15:21 • 2 min
Gašparovič: Čentéša za generálneho prokurátora nikdy nevymenujem

BRATISLAVA 13. mája (SITA) – Prezident SR Ivan Gašparovič za žiadnych okolností nevymenuje Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Ako povedal dnes pre agentúru SITA prezidentov hovorca Marek Trubač, neexistuje taká možnosť, že by prezident Čentéša vymenoval.

slovakia

left justify in out

„Prezident rozhodol definitívne. Neexistuje alternatívne rozhodnutie,“ konštatoval Trubač s tým, že proces voľby Čentéša bol ukončený jeho nevymenovaním na základe dôvodov, ktoré uviedol Gašparovič predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi. „Prezident návrh NR SR na vymenovanie Čentéša neprijal a s deväťstranovým zdôvodnením ho zaslal predsedovi NR SR. Týmto považuje kandidatúru Čentéša za uzavretú,“ povedal Trubač pričom pripomenul, že prezidentov verdikt bol dávno spravený a zverejnený bol 2. januára.

Gašparovič 2. januára oznámil, že parlamentom zvoleného kandidáta Jozefa Čentéša nevymenuje za generálneho prokurátora. Čentéš prezidentov postup napadol na ústavnom súde. Ten je pre námietky zaujatosti voči takmer všetkým sudcom už niekoľko mesiacov zablokovaný a nevie vo veci rozhodnúť. Smer preto prijal bleskovú novelu zákona. Tá hovorí, že v takýchto prípadoch má o veci rozhodovať senát, ktorému bol spis pridelený ako prvému. To je Brňákov senát. Zákon však ešte neplatí, prezident ho zatiaľ nepodpísal. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies