Gál: Smer chce ovládnuť justíciu

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 15:03 • 2 min
Gál: Smer chce ovládnuť justíciu

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za stranu Most-Híd Gábor Gál tvrdí, že je už vopred rozhodnuté o víťazoch volieb kandidátov na ústavných sudcov. Načasovanie týchto volieb je podľa neho opäť len účelovým krokom vládnej strany Smer-SD, ktorá túži ovládnuť justíciu.

slovakia

left justify in out

„Táto voľba je unáhlená, nie sme v takej časovej tiesni, aby sa voľby konali už na tejto schôdzi NR SR, pretože funkčné obdobie trom sudcom Ústavného súdu SR sa končí až v júni 2014. V časovej tiesni je však, zdá sa, strana Smer-SD. Smer si totiž chce vybrať vlastných kandidátov, pričom vládna strana sa zároveň usiluje aj o to, aby dosluhujúci prezident Gašparovič týchto kandidátov aj vymenoval,“ povedal Gál. Podľa neho tento stav môže byť vodou na mlyn pre „justičnú chobotnicu, ktorá ovláda časť slovenského súdnictva“.

 

Diskusiou k návrhu na voľbu kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR otvorili poslanci 11. deň 33. schôdze parlamentu. Poslanci vyberú šiestich kandidátov, z ktorých prezident za ústavných sudcov vymenuje troch. Kandidujú Jana Baricová, Ján Bernát, Rudolf Čirč, Ján Drgonec, Miroslav Duriš, Peter Filip, Eva Fulcová, Vladimír Horváth, Peter Kresák, Ján Mazák, Robert Schronk, Ján Šikuta, Imrich Volkai. Tajná voľba sa uskutoční po hlasovaní o 17:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies