Gabor Shoes AG presunul z Rakúska na Slovensko výrobu vzoriek

NETKY.SK • 8 December 2010, 08:37 • 2 min
Gabor Shoes AG presunul z Rakúska na Slovensko výrobu vzoriek

Gabor Shoes AG presunul z Rakúska na Slovensko výrobu vzoriek - Priemysel Nemecký obuvnícky koncern Gabor Shoes AG presúva na Slovensko kompletnú výrobu vzoriek. Ich produkcia v rakúskom Spittali končí, prevzal ju výrobný závod v Bánovciach nad Bebravou.

slovakia

left justify in out

img

Nemecký obuvnícky koncern Gabor Shoes AG presúva na Slovensko kompletnú výrobu vzoriek. Ich produkcia v rakúskom Spittali končí, prevzal ju výrobný závod v Bánovciach nad Bebravou.
"Výroba vzoriek je pre koncern mimoriadne dôležitá, sú to vzorky, ktoré idú do celého sveta k našim zákazníkom. Je to prestížna záležitosť, nebolo jednoduché zvládnuť to po technickej a organizačnej stránke. Prvá kolekcia vzoriek, ktorú máme za sebou, potvrdila, že sme to zvládli výborne," povedal konateľ firmy Gabor, spol. s  r . o., Juraj Vodička s tým, že závod v Bánovciach sa tak stáva jedným z najdôležitejších v rámci koncernu.
V súvislosti s rušením závodu v Rakúsku, ale i vďaka všeobecnému nárastu počtu objednávok museli podľa neho prejsť v Bánovciach prvýkrát v histórii na maximálnu dvojzmennú prevádzku a pracovať sa bude dokonca i medzi sviatkami, čo v minulosti nebývalo.
Ako dodal, jednu kolekciu vzoriek úspešne zvládli, momentálne pripravujú kolekciu jeseň - zima 2011. Ročne sa v Bánovciach vyrobí 40.000 párov vzoriek, polovica z nich ide do Nemecka, druhá polovica do celého sveta.
V Bánovciach nad Bebravou sa denne vyrobí asi 11.000 párov obuvi, ročná produkcia je približne 2,25 milióna párov, čo tvorí asi štvrtinu výroby obuvi na Slovensku. V závode v Bánovciach pracuje viac ako 1300 zamestnancov, priemerná mzda vo výrobe (bez manažmentu) je viac ako 580 eur.
Spoločnosť Gabor vznikla v roku 1949 v Nemecku, na Slovensku pôsobí od roku 1996, centrálu má v nemeckom Rosenheime a ďalší výrobný závod v portugalskom Silveiros. Závod v Bánovciach nad Bebravou je počtom zamestnancov najväčším v rámci koncernu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies