Futbalový štadión na Tehelnom poli chcú stavať aj Švajčiari

NETKY.SK • 21 September 2010, 13:22 • 2 min
Futbalový štadión na Tehelnom poli chcú stavať aj Švajčiari

Futbalový štadión na Tehelnom poli chcú stavať aj Švajčiari

slovakia

left justify in out

img

Podnikateľ Ivan Kmotrík nie je jediný, kto by chcel na Tehelnom poli postaviť nový štadión. Ešte v júli poslala švajčiarska firma Hidber Consultants ponuku ministrovi financií Ivanovi Miklošovi s tým, že by štadión postavila zo súkromných zdrojov. Vo svojom utorňajšom vydaní o tom informuje denník Sme.
      Podľa denníka chcela švajčiarska firma stavať štadión už pred troma rokmi. "Potvrdzujeme, že náš záujem o výstavbu nového Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli v Bratislave stále pretrváva," napísal v júli v liste Franz Hidber.
      V tom čase sa podľa denníka prestávalo uvažovať o tom, že štadión postaví mesto za peniaze štátu. Z verejnej pokladnice malo ísť na štadión 70 miliónov eur a ďalších desať miliónov malo stáť odkúpenie starého štadióna určeného na zbúranie.
      Ako sa ďalej v článku píše, "zastavenie financovania Národného futbalového štadióna z verejných zdrojov je nevyhnutné pre šetrenie a zníženie dlhu štátu. Navrhnúť ďalší postup financovania výstavby je v kompetencii rezortu školstva, ministerstvo financií sa vyjadrí až k jeho návrhu." Minister Mikloš však podľa denníka ponuku švajčiarskej firmy ministrovi školstva neposunul. Denník o tom informoval Mikuláš Gera z tlačového oddelenia ministerstva.
      Štadión chce stavať aj Ivan Kmotrík, majoritný majiteľ športového klubu Slovan Bratislava. Oznámil to koncom minulého týždňa. "Pokiaľ sa bude stavať, tak tam niečo postavíme. Pokiaľ sa nebude, tak to nechám tak, nech si to stavia mesto," vyjadril sa Kmotrík pre denník, ktorý zároveň dodáva, že Kmotrík na stránkach Slovana uviedol, že je už dohodnutý so spoločnosťou Národný futbalový štadión o odkúpení starého štadióna a pozemkov pod ním.
      Denník upozorňuje, že v týchto veciach nie je celkom jasno, pretože podľa hovorkyne primátora Beatrice Szabóovej, ako aj viacerých mestských poslancov, pozemky pod Tehelným poľom patria mestu Bratislava. To ich vo februári 2008 prenajalo akciovej spoločnosti Národný futbalový štadión. Podľa denníka však môže mesto bez sankcií od zmluvy odstúpiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies