Jana Bittó Cigániková tvrdí, že opozícia sa pri obrannej dohode snaží vystrašiť ľudí

NETKY.SK • 30 Január 2022, 15:17 • 2 min
Jana Bittó Cigániková tvrdí, že opozícia sa pri obrannej dohode snaží vystrašiť ľudí

BRATISLAVA - Nedeľnej diskusnej relácie Na telo v televízii Markíza sa dnes zúčastnili poslankyňa Národnej rady SR Jana Bittó Cigániková a poslanec parlamentu Erik Tomáš.

slovakia

left justify in out

Bittó Cigániková tvrdí, že opozícia sa pri téme obrannej dohody so Spojenými štátmi americkými snaží pre politické body len vystrašiť Slovákov. Erik Tomáš naopak, tvrdí, že kontrakt je neprijateľný a nevýhodný pre Slovensko.

 

img

 

„Zmluva neohrozuje Slovensko. Akým spôsobom nás môže ohrozovať, keď spolupracujeme s vlastnými spojencami," skonštatovala Bittó Cigániková a poukázala, že takáto dohoda pre ďalších 23 krajín nie je hrozbou. Opozícia podľa jej slov len ťaží zo strachu ľudí. Deklaruje, že na Slovensko sa nebude nič dovážať a ani sem nikto nepríde bez súhlasu parlamentu.

 

Debatovali aj o rusko-ukrajinskom konflikte. Tomáš upozornil, že minister obrany Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí Ivan Korčok svojimi vyhláseniami zbytočne prilievajú olej do ohňa, pritom Ukrajina a ani Rusko žiadny otvorený vojenský konflikt nepotvrdili. „Nikto nechce vojnu. Chceme žiť v bezpečí. Naď a Korčok nás svojimi vyhláseniami a krokmi nesmú vťahovať do konfliktu," povedal Tomáš.

 

img

 

Myslí si, že nehrozí bezprostredné ohrozenie Slovenska, a preto sa tak treba aj správať. Vláda by skôr mala riešiť potenciálnu migračnú či energetickú krízu, nie eskalovať napätie." Nesúhlasí s tým, aby na Slovensko prišli vojská NATO z iných štátov. Cestu vidí v diplomatickom riešení problému.

 

Bittó Cigániková si myslí, že už z histórie je známe, že Rusko vie byť agresorom. Situácia je podľa nej úplne jasná a ak už stoja ruskí vojaci na hraniciach, je to hrozba a treba na ňu adekvátne reagovať. „Ak bude Ukrajina vojensky napadnutá, Slovensko môže na to tiež doplatiť," povedala s tým, že by bolo veľkou chybou tváriť sa, že sa nič nedeje.

 

Poslankyňa SaS si v aktuálnej situácii nevie predstaviť, že by jej strana v budúcnosti spolupracovala s Hlasom-SD. „Dúfala som, že sa budú od Smeru-SD odlišovať, zatiaľ to však nevidíme. Je to Smer 2," podotkla Bittó Cigániková. Tomáš vyhlásil, že ich strana nebude spolupracovať s OĽaNO a ani s ĽSNS. „Neznamená to automaticky, že budeme spolupracovať so všetkými ďalšími stranami. Ide nám o čo najsilnejšie zastúpenie sociálnej demokracie," podotkol poslanec.

 

Prečítajte si: Objavila sa kritika Inštitútu ľudských práv na adresu slovenskej prezidentky!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies