Futbalisti Slovana Bratislava sa zatiaľ netešia z majstrovského titulu

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 07:25 • 2 min
Futbalisti Slovana Bratislava sa zatiaľ netešia z majstrovského titulu

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava sa ešte netešia z majstrovského titulu, rekordného siedmeho v ére samostatnosti. Zverenci trénera Samuela Slováka v sobotu iba remizovali v zápase 30. kola na Pasienkoch s MFK Ružomberok 2:2 a v tabuľke Corgoň ligy 2012/2013 ich s 56 bodmi tri kolá pred koncom ešte má teoreticky šancu predbehnúť druhá Senica.

slovakia

left justify in out

Tá ma konte po výhre nad Trenčínom 49 bodov. Slovan nevyužil druhú šancu získať korunu majstra, keď minulú nedeľu padol v Trenčíne 1:4. Už tretiu šancu bude mať budúcu nedeľu v Zlatých Moravciach, ak mu ešte predtým nezahrá do karát výsledok Záhorákov, ktorí hrajú práve v Ružomberku v sobotu.

Asi hodinu pred zápasom sa spustil v Bratislave dážď a mokrý terén robil obom tímom značné problémy. Tie sa snažili získať prevahu v strede poľa, no kombinácie viazli a absentovala streľba. V 19. minúte zaujal priamy kop Žofčáka, no hlavička Kladrubského gól neznamenala, rovnako ako ani v 24. minúte rýchla akcie Hlohovského s Grendelom, po ktorej ani neprišlo k zakončeniu. Slovan mal optickú územnú prevahu a skóre otvoril zo štandardky. V 26. minúte rok Žofčáka hlavou "koníčkom" poslal do Zichovej siete premiérovým gólom v lige stopér Niňaj. V poslednej minúte prvého polčasu Hlohovského center našiel hlavu Peltiera, no skóre sa nemenilo. A tak v prvej minúte nadstaveného času šokovali hostia domácich, keď center Almaského tiež hlavou zužitkoval na vyrovnanie Lovás.

Dážď neustal ani v druhom dejstve, v 54. minúte to z priameho kopu z nádejnej pozície prudko skúsil Hlohovský, ale obrana "Ruže" odvrátila. Slovan zvýšil aktivitu, a v 65. minúte trafili "belasí" žrď po centri Bagayoka a hlavičke Kladrubského. Gól do brány hostí visel vo vzduchu a padol v 67. minúte, keď sa do úniku dostal striedajúci Halenár a jeho strelu si vysokým oblúčikom zrazil do vlastnej siete obranca hostí Peter Maslo. Slovan hrať neprestal a chcel streliť aj upokojujúci tretí gól, Peltierovo akrobatické zakončenie, ani pokus Soumaha po zemi sa ale neujali. Keď už sa pomaly na Pasienkoch začali chystať majstrovské oslavy, v 87. minúte vyrovnal Ďubek, ktorý vnikol do 16-ky a strelou k žrdi skóroval. V nadstavenom čase mohol predsa len rozhodnúť o výhre Slovana Peltier, ktorý urobil Zichovi kľučku, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol pred prázdnou bránou.

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2 (1:1)

 

Góly: 26. Niňaj, 67. Halenár - 45.+1. Lovás, 87. Ďubek. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kladrubský, Gorosito (obaja Slovan), 2345 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Pauschek – Kladrubský – Žofčák, Grendel (85. Kuzma), Hlohovský (63. Halenár) – Soumah (78. Kopúnek) - Peltier

MFK Ružomberok: Zich – P. Maslo, Bielák, Greššák, Nosek – Bartoš – Lupták (39. Serečin), Ďubek, Almaský - Lovás (76. Pekár), Zreľák (46. Nagy)



Hlasy trénerov:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberku: "Nie je jednoduché vyhrať domáci zápas, keď je všetko pripravené na oslavy titulu. My sme sa takticky pripravili dobre, chceli sme zavrieť obranu a vyrážať do brejkov. Možno sme mohli byť ešte odvážnejší. Dostali sme lacné góly, ale také dostávame už pomerne často."

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Bol to smolný zápas, góly sme dostali v záveroch oboch polčasov. Škoda, lebo zápas sme mali pod kontrolou v jeho fázach. Súper čo mal, zakončil gólom. Nakoniec sme mali šancu do prázdnej brány, ale to sa stáva, keď človek veľmi chce a je pod tlakom, môže urobiť chybu. Vedeli sme, že Ružomberok je húževnatý, dokázal to. Musíme isť ďalej."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies