Futbalisti klubu Ludogorec Razgrad aj so Slovákom Ľubomírom Guldanom obhájili bulharský titul

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 10:59 • 2 min
Futbalisti klubu Ludogorec Razgrad aj so Slovákom Ľubomírom Guldanom obhájili bulharský titul

SOFIA - Futbalisti klubu Ludogorec Razgrad aj so Slovákom Ľubomírom Guldanom obhájili bulharský titul. Pomohlo im k tomu aj šťastie. Pred záverečným kolom strácali bod na Levski Sofia, s ktorým pred dvoma týždňami v dôležitej bitke prehrali 0:1. Ludogorec v sobotu vyhral na ihrisku Montany 3:0, v jeho zostave chýbal pre trest Ľubomír Guldan. Levski Sofia nevyužil majstrovskú výhodu a 27. titul nezískal, keďže doma remizoval v mestskom derby so Slaviou 1:1. Hosťujúci hráči sa tešili z bodu po nešťastnom vlastnom góle Dimitara Vezalova zo 74. min. Súboj z lavičky sledoval slovenský futbalista v službách Levski Roman Procházka.

slovakia

left justify in out

Vezalov ostal v 74. min po závare pred bránkou Levski dezorientovaný a v snahe odkopnúť loptu ju poslal za vlastného brankára. V konečnom účtovaní súťaže predstihol Razgrad súpera o bod. Ludogorec hral ešte v roku 2010 tretiu ligu, vlani oslavoval titul, pohár i superpohár. "Je to niečo úžasné. Vyhrať titul dvakrát v rade víťazstvami v poslednom kole je niečo neuveriteľné. Musíme si vychutnať tieto chvíle," tešil sa podľa webu UEFA tréner Ludogorca Ivajlo Petev. 

Levski mal ambície získať v sezóne bulharské double. Pred pár dňami prehral vo finále pohára so Starou Zagorou a napokon neuspel ani v ligovom finiši. "Mali sme šance na viaceré góly, ovládali sme hru, ale napokon sme smutní," tvrdil podľa uefa.com tréner sofijského tímu Nikolaj Mitov. Krátko po zápase generálny riaditeľ Levski Ivo Tonev podal demisiu a finančného šéfa klubu Konstantina Baždekova museli previezť do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies