Štúdia preukázala efekt druhej dávky vakcíny Johnson & Johnson

NETKY.SK • 21 September 2021, 15:08 • 2 min
Štúdia preukázala efekt druhej dávky vakcíny Johnson & Johnson

WASHINGTON - Výrobca vakcíny Janssen sa obrátil s výsledkami výskumu na svetové kontrolné úrady.

slovakia

left justify in out

Farmaceutická spoločnosť Johnson & Johnson zverejnili údaje, ktoré preukazujú, že posilňujúca dávka jej jednodávkovej vakcíny proti koronavírusu vyvoláva silnú imunitnú odozvu aj niekoľko mesiacov po podaní prvej dávky. V utorok o tom informovala agentúra AP.

 

Prečítajte si tiež: Arcibiskup, ktorý sa stretol s pápežom, mal pozitívny test na COVID-19

 

Johnson & Johnson vo vyhlásení uvádza, že vykonala dve štúdie s ľuďmi, ktorých v minulosti zaočkovali jej jednodávkovou vakcínou Janssen. Na základe štúdií zistili, že druhá dávka tejto vakcíny u ľudí vo veku 18 až 55 rokov vyvoláva zvýšenie počtu protilátok"Posilňujúca dávka vakcíny od Johnson & Johnson proti COVID-19 zvýšila reakciu protilátok medzi účastníkmi štúdie, ktorí v minulosti dostali našu vakcínu," uviedol Mathai Mammen, jeden z vedúcich výskumných pracovníkov firmy Johnson & Johnson.

 

Spoločnosť v súčasnosti rokuje so svetovými kontrolnými úradmi vrátane amerického Federálneho úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) a Európskej agentúry pre lieky (EMA) o použití posilňujúcej dávky svojej vakcíny Janssen.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies