Fulham sa na poslednú chvíľu snaží získať Berbatova

NETKY.SK • 30 August 2012, 18:08 • 2 min
Fulham sa na poslednú chvíľu snaží získať Berbatova

Fulham sa na poslednú chvíľu snaží získať Berbatova

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN – V dramatickom hone na útočníka Manchestru United predložil Fulham poslednú zúfalú ponuku na Dimitara Berbatova. Ten však bol v stredu večer v Turíne a je blízko k dohode s talianskym majstrom, Juventusom.

31-ročný Bulhar letel najprv do Mníchova, aby tam prestúpil na let do Florencie, kde sa mal stretnúť s predstaviteľmi Fiorentiny ohľadne jeho prestupu. Avšak Juventus práve tu vstúpil do hry, keď Berbatov ostal na letisku potom, čo zmeškal svoj let. Juventus sa bleskovo dohodol s United na prestupovej čiastke 6 miliónov eur a ponúkol Berbatovovi 2,5 milióna eur ročne na dva roky.
Fulham sa však nevzdáva a rozhodol sa pre tento zúfalý čin v nádeji, že sa mu podarí presvedčiť hráča, aby zostal v Anglicku.

Tento krok vyvolal zúrivú reakciu Fiorentiny, ktorá vyhlásila, že útočník "si nezaslúži obliekať náš dres."
Vyhlásenie klubu: "Počas dnešného dňa dal anglický klub písomný súhlas svojmu hráčovi, aby prišiel do Florencie na lekárske testy a podpísať zmluvu. Hráč nastúpil na let so svojim agentom, ktorého letenky zaplatila Fiorentina. Do Florencie však už nedorazili. Stalo sa tak kvôli bizarnému a arogantnému správaniu iných klubov, ktoré nemajú nič spoločné s fair-play a športovou etikou, a ktoré idú aj za hranice čestnosti. Pokiaľ ide o hráča, odhliadnuc od jeho charakteristiky a hodnoty na ihrisku, sme radi, že do Fiorentiny neprišiel. Nezaslúži si naše mesto, obliekať náš dres a ani hodnoty, ktoré ich predstavujú."

Futbalový riaditeľ Juventusu Beppe Moratta potvrdil, že sa ich pozornosť obrátila na útočníka Arsenalu, Nicklasa Bendntera.
"Všetko prebehlo transparentne. Hráča sme kontaktovali potom, čo odmietol ísť do Fiorentiny. Berbatov dal prednosť Anglicku z rodinných dôvodov. S Fiorentinou si teraz máme čo povedať. Rokovali sme s maximálnou spravodlivosťou a transparentnosťou s ohľadom na dynamiku trhu. Odmietam obvinenia Fiorentiny. Vstúpili sme do prestupu Berbatova, keď sme sa dopočuli, že odmietol Fiorentinu a medzitým svoju ponuku predložil aj Fulham."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies