Ftáčnik: Nechcem dať dovidenia komunálnej politike, budem aktívnym občanom

NETKY.SK • 2 December 2014, 15:11 • 2 min
Ftáčnik: Nechcem dať dovidenia komunálnej politike, budem aktívnym občanom

BRATISLAVA - Končiaci primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) nechce odísť z prostredia bratislavskej komunálnej politiky.

slovakia

left justify in out

Hoci budúci týždeň odovzdá úrad novozvolenému primátorovi Ivovi Nesrovnalovi (nezávislý), k politike nového zastupiteľstva i primátora sa chce vyjadrovať ako aktívny občan. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii, poslednej vo funkcii primátora.
     

"Záleží mi na Bratislave a napriek tomu, že nebudem pôsobiť vo verejnej funkcii, chcem zostať aktívne prítomný vo verejnom živote v meste. Budem sa ako aktívny občan, ktorý má za sebou skúsenosti ako primátor, vyjadrovať k tomu, čo sa v meste deje," vysvetlil Ftáčnik. Podotkol však, že nechce prednášať akúsi samoúčelnú kritiku, ale prispieť k tomu, aby sa našli najlepšie riešenia pre problémy mesta. "Chcem sa do tejto diskusie zapájať z pozície nevoleného predstaviteľa, ale aktívneho občana," zdôraznil.
     

Ftáčnik momentálne zvažuje, aké má možnosti. "Snažím sa nájsť taký priestor, ktorý by mi umožnil využiť 12-ročné skúsenosti zo samosprávy. To je už dosť veľká skúsenosť na to, aby som si povedal – dovidenia komunálna politika. Nechcem jej dať dovidenia," vysvetlil. Ftáčnik si tak podľa svojich slov chce nájsť taký priestor, aby jeho hlas bolo počuť a aby bol príspevkom k rozvoju mesta v ďalších štyroch rokoch. "Čo to presne bude, to ešte v tejto chvíli nemôžem povedať, pretože ešte je to len v rovine mojich úvah a diskusií s tými, ktorí by o tom mohli rozhodnúť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies