Frankfurtské letisko muselo zastaviť svoju prevádzku kvôli preletu dronu

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 20:54 • 2 min
Frankfurtské letisko muselo zastaviť svoju prevádzku kvôli preletu dronu

FRANKFURT - Medzinárodné letisko v metropole ležiacej na rieke Mohan bolo počas dnešného dňa nútené nakrátko zastaviť všetky odlety a prílety. Nad letiskom bol totiž zaznamenaný nepovolený prelet dronu.

slovakia

left justify in out

Povôdne mali byť drony dva, no nakoniec sa ukázalo, že šlo len o jeden. Letisko pozastavilo všetky prílety a odlety na necelú polhodinu. Priestor nad letiskom a v jeho okolí zatiaľ prehľadával policajný vrtuľník a až po tom, čo jeho posádka oznámila, že žiadny dron nenašla, letisko opäť pokračovalo v bežnej prevádzke.

 


Podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA frankfurtské letisko muselo v piatok zrušiť okolo šesťdesiat z celkového počtu 1 439 plánovaných letov. To však nebolo spôsobené preletmi dronu, ale výpadkom počítačov v stredisku letovej kontroly.

 



Narušenie priestoru nad letiskami dronmi sa vyskytuje čoraz častejšie, pričom často vedie k dramatickým výpadkom v leteckej doprave. Jedným z najvážnejších prípadov boli prelety dronov v okolí londýnskeho letiska Gatwick, ktoré pred Vianocami minulého roku narušili cestovné plány vyše 100-tisíc cestujúcich.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies