Francúzsky režisér D. Oelhoffen uvedie film o strete dvoch kultúr Ďaleko od ľudí

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 15:22 • 2 min
Francúzsky režisér D. Oelhoffen uvedie film o strete dvoch kultúr Ďaleko od ľudí

BRATISLAVA – Špeciálnym hosťom Týždňa francúzskeho filmu je režisér David Oelhoffen, ktorý uvádza svoj film "Ďaleko od ľudí" s Viggom Mortensenom v hlavnej úlohe.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom premietaní v Kine Film Europe budú mať diváci možnosť s režisérom diskutovať na rôzne témy, ktoré táto snímka otvára. Francúzsky režisér Oelhoffen je na Slovensku prvýkrát. "Včera som diskutoval so študentmi a bolo to veľmi milé stretnutie. Ľudia sú tu otvorení, na film reagujú veľmi pozitívne," povedal pre TASR Oelhoffen.

 

Jeho snímka "Ďaleko od ľudí" rozpráva príbeh dvoch kontrastných charakterov, izraelského učiteľa a palestínskeho zločinca, ktorí sa spolu ocitnú v hraničnej situácii. "Politici vám povedia, že takíto ľudia sú odlišní a nemajú nič spoločné. Ja vo filme ukazujem, že sú to len ľudia a majú vlastne spoločné úplne všetko," zdôraznil Oelhoffen.

 

Snímka je voľne inšpirovaná poviedkou Alberta Camusa "Hosť". Oelhoffena zaujala už pri prvom čítaní. "Skúšal som porozumieť, prečo ma tak uchvátila poviedka spred šesťdesiatich rokov. Myslím, že má obrovskú spojitosť so súčasnosťou. Predstavuje konflikt medzi arabskou a európskou civilizáciou," opísal Oelhoffen. V rámci mesiaca frankofónie a festivalu Créme de la Créme môžu diváci vidieť film "Ďaleko od ľudí" v šestnástich mestách na celom Slovensku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies