Francúzsky prezident nevylučuje vojenský zásah v Sýrii, treba však mandát OSN

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 07:00 • 2 min
Francúzsky prezident nevylučuje vojenský zásah v Sýrii, treba však mandát OSN

Francúzsky prezident nevylučuje vojenský zásah v Sýrii, treba však mandát OSN - Politika Francúzsky prezident Francois Hollande dnes nevylúčil vojenskú intervenciu na ukončenie krízy v Sýrii, takýto krok by si však vyžadoval podporu Bezpečnostnej rady OSN

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Francois Hollande dnes nevylúčil vojenskú intervenciu na ukončenie krízy v Sýrii, takýto krok by si však vyžadoval podporu Bezpečnostnej rady OSN.
      Podľa neho nemožno dopustiť, aby režim prezidenta Bašára Asada masakroval vlastných ľudí.
      "Vojenská intervencia nie je vylúčená za predpokladu, že sa uskutoční pod záštitou medzinárodného práva, menovite pod rezolúciou Bezpečnostnej rady OSN," povedal Hollande pre televíziu France 2.
      Francúzsky líder uviedol, že sa pokúsi presvedčiť Rusko, aby podporilo sankcie BR OSN proti Sýrii. S ruským prezidentom Vladimirom Putinom sa Hollande stretne v piatok počas jeho návštevy Paríža.
      Francúzsko zvýšilo dnes tlak na Damask oznámením o vyhostení sýrskeho veľvyslanca. 
      Piatková masakra vyše 100 ľudí v sýrskej aglomerácii Húlá podľa Hollanda ukázala potrebu silnejších medzinárodných opatrení.
      Kríza v Sýrii je prvým diplomatickým testom pre Hollanda v úrade prezidenta. Jeho predchodca Nicolas Sarkozy sa vlani aktívne angažoval pri krízach v Líbyi a Pobreží Slonoviny, uviedla agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies