Francúzsko zvažuje účasť na náletoch voči islamistom v Sýrii

NETKY.SK • 25 September 2014, 10:57 • 2 min
Francúzsko zvažuje účasť na náletoch voči islamistom v Sýrii

PARÍŽ- Francúzska vláda zvažuje účasť na náletoch voči Islamského štátu (IS) v Sýrii. Uviedol to dnes francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Francúzsko od minulého týždňa podniká letecké údery na ciele IS v Iraku, kde už šesť týždňov bombardujú pozície islamistov aj Spojené štáty. Tento týždeň USA s piatimi arabskými štátmi spustili nálety voči IS aj v susednej Sýrii a Paríž zvažuje, či sa k nim tiež nepridá.
      

"Máme už dôležitú úlohu v Iraku a budeme sledovať, ako sa bude situácia vyvíjať v najbližších dňoch," uviedol Le Drian v rozhovore pre francúzsku rozhlasovú stanicu RTL. Podľa ministra sa Francúzsko každý deň pýta, či je súčasná misia v Iraku dostatočnou stratégiou v boji proti IS. Dnes by mali o tejto otázke rokovať najvyšší predstavitelia francúzskej armády. 

 

Šéf francúzskej diplomacie Laurent Fabius sa tento týždeň vyjadril, že neexistujú právne prekážky, ktoré by Parížu bránili podieľať sa na náletoch na území Sýrie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies