Francúzsko upozornilo cestujúcich do Británie na hrozbu teroristických útokov

NETKY.SK • 6 Október 2010, 11:58 • 2 min
Francúzsko upozornilo cestujúcich do Británie na hrozbu teroristických útokov

Francúzsko upozornilo cestujúcich do Británie na hrozbu teroristických útokov - Svet Vláda v Paríži vyzvala francúzskych občanov na opatrnosť pri cestách do Británie vzhľadom na veľmi vysokú hrozbu teroristických útokov, ktorých terčom sa v krajine môžu s

slovakia

left justify in out

img

Vláda v Paríži vyzvala francúzskych občanov na opatrnosť pri cestách do Británie vzhľadom na veľmi vysokú hrozbu teroristických útokov, ktorých terčom sa v krajine môžu stať verejná doprava a miesta navštevované turistami.
      Francúzske ministerstvo zahraničných vecí v upozornení na svojej webovej stránke uviedlo, že britská vláda považuje možnosť teroristického útoku za "veľmi pravdepodobnú".
      "Odporúčame (cestujúcim), aby boli mimoriadne ostražití vo verejnej doprave a na obľúbených turistických miestach," píše sa v upozornení.
      USA a Británia svojich občanov v nedeľu varovali pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov v Európe. Podľa Washingtonu by al-Káida mohla zaútočiť na dopravnú infraštruktúru. Británia zvýšila výstrahu pred teroristickými útokmi v cestovných odporúčaniach pre Nemecko a Francúzsko z "obvyklej" na "vysokú", zatiaľ čo hrozbu domácich útokov ponechala na úrovni "závažná".
      Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére dnes uviedol, že nevidí žiadne náznaky bezprostredne hroziaceho teroristického útoku v Nemecku, aj keď krajina patrí vo všeobecnosti k terčom teroristov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies