Francúzsko požiadalo Brusel o súhlas s pomocou pre PSA Peugeot Citroën

NETKY.SK • 9 Január 2013, 11:07 • 2 min
Francúzsko požiadalo Brusel o súhlas s pomocou pre PSA Peugeot Citroën

Francúzsko požiadalo Brusel o súhlas s pomocou pre PSA Peugeot Citroën - Svet Francúzska vláda v pondelok (7. 1.

slovakia

left justify in out

imgFrancúzska vláda v pondelok (7.1.) oficiálne požiadala Európsku komisiu o súhlas so záchranným plánom pre finančnú divíziu automobilky PSA Peugeot Citroën.

Uviedla to agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na dnešné informácie francúzskeho denníka Les Echos.

Komisár Európskej únie pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia minulý mesiac oznámil, že finančná pomoc pre Banque PSA bola pôvodne prezentovaná len ako podpora pre úverovú divíziu, čo si nevyžaduje súhlas Bruselu. Neskôr však Európska komisia dospela k názoru, že pomoc v podobe štátnych úverových garancií v hodnote 7 miliárd eur je reštrukturalizačnou pomocou a oznámila Francúzsku, že ju musí požiadať o schválenie tohto kroku. Brusel by mal teraz dať Parížu odpoveď do dvoch mesiacov, dodal Les Echos.

Prípadný súhlas EK by mohol podľa denníka znamenať, že Peugeot bude musieť urobiť viac ústupkov za finančnú pomoc než plánoval. To sa týka napríklad aj rozšírenia plánu prepúšťania, ktorý už teraz počíta so zrušením minimálne 8000 pracovných miest.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies