Francúzsko nezaútočí na Sýriu samotné

NETKY.SK • 1 September 2013, 14:10 • 2 min
Francúzsko nezaútočí na Sýriu samotné

PARÍŽ - Chce počkať na to, ako sa rozhodne americký Kongres, vyhlásil dnes francúzsky minister vnútra Manuel Valls.

slovakia

left justify in out

Francúzsko nezaútočí na Sýriu samotné. Chce počkať na to, ako sa rozhodne americký Kongres, vyhlásil dnes francúzsky minister vnútra Manuel Valls.

"Francúzsko nemôže ísť samotné. Potrebujeme koalíciu," citovala ministra agentúra Reuters. Jeho slová zazneli v čase zvyšujúceho sa tlaku na francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, aby o prípadnej intervencii v Sýrii hlasoval parlament.

Francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault dnes oznámil, že sa v pondelok stretne so šéfmi oboch komôr parlamentu aj s opozíciou. Témou rozhovorov bude Sýria, o ktorej sa bude v parlamente diskutovať v stredu.

Návrh rezolúcie, ktorý Biely dom poslal Kongresu, detailne vysvetľuje tvrdenie americkej vlády, že Asadov režim zabil vyše 1000 ľudí pri útoku chemickými zbraňami 21. augusta. Uvádza, že cieľom americkej odpovede je "odradiť, narušiť, zabrániť a oslabiť" schopnosť sýrskeho režimu použiť chemické zbrane. Kongres nebude diskutovať o Sýrii skôr než 9. septembra, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies