Francúzsko: Chcú vypovedať ďalších 28.000 rumunských Rómov

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:37 • 2 min
Francúzsko: Chcú vypovedať ďalších 28.000 rumunských Rómov

Francúzsko: Chcú vypovedať ďalších 28.000 rumunských Rómov

slovakia

left justify in out

img

Francúzsko chce tohto roku vypovedať ďalších 28.000 rumunských Rómov, informovala dnes tlačová agentúra APA.
      Francúzsky minister vnútra Claude Gueant v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie novín Journal du Dimanche uviedol, že vypovedajú ilegálnych rumunských prisťahovalcov, väčšinou Rómov.
      Až 80 percent krádeží na uliciach Paríža uskutočnia neplnoletí Rumuni, čo je pre francúzske úrady narastajúcim problémom, vysvetlil minister.
      V spolupráci s príslušnými rumunskými inštitúciami chce Gueant začať s kampaňou proti "rumunskej kriminalite". Podľa jeho slov umožňuje nový francúzsky zákon o migrantoch nárast počtu každoročných vypovedaní.
      Zároveň Gueant vytkol predchádzajúcej socialistickej vláde vo Francúzsku, že každý rok umožnila 8000 ilegálnym prisťahovalcom prísť do krajiny.
      Rušenie ilegálnych táborov v okolí veľkých francúzskych miest a vypovedávanie osôb, ktoré sa začali v lete 2010, viedli ku kríze medzi Francúzskom a Európskou komisiou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies