AKTUALIZOVANÉ Francúzskeho exprezidenta Sarkozyho obvinili v súvislosti s financovaním kampane

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 06:09 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Francúzskeho exprezidenta Sarkozyho obvinili v súvislosti s financovaním kampane

PARÍŽ — Voči bývalému francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu začali v stredu predbežné trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

Ide o obvinenia z trestných činov pasívnej korupcie, nezákonného financovania predvolebnej kampane a podvodného konania s líbyjskými finančnými prostriedkami. Sarkozy obvinenia odmieta. Exprezident bude pod policajným dohľadom. Po prepustení po výsluchu sa však vrátil domov.

 

Vyšetrujúci sudcovia museli rozhodnúť, či exprezidenta po 25 hodín trvajúcom výsluchu prepustia na slobodu bez vznesenia obvinenia, začnú trestne stíhať alebo ho s rovnakým úmyslom predvolajú v neskoršom termíne. Sarkozy strávil uplynulú noc doma.

 

Vyšetrovanie podozrenia, že časť peňazí na Sarkozyho kampaň pochádzala od vtedajšieho líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, realizujú odborníci z hlavného úradu na boj proti korupcii a finančným a daňovým deliktom (OCLCIFF).

 

Bývalý francúzsky prezident však odmietol podozrenia, že prijal milióny eur od Kaddáfího na financovanie svojej predvolebnej kampane. "Obvinili ma bez akýchkoľvek fyzických dôkazov," citoval vo štvrtok Sarkozyho vyjadrenie pred vyšetrujúcimi sudcami francúzsky denník Le Figaro. Sarkozy tiež povedal, že si od roku 2011 prechádza "peklom osočovania", pričom všetky obvinenia odmietol ako klamstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies