Francúzska polícia zatkla pri raziách proti džihádistom osem ľudí

NETKY.SK • 3 Február 2015, 13:03 • 2 min
Francúzska polícia zatkla pri raziách proti džihádistom osem ľudí

PARÍŽ - Francúzska protiteroristická polícia zatkla v utorok ôsmich ľudí pre podozrenie z členstva v sieti verbujúcej mladých džihádistov do Sýrie.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minister vnútra Bernard Cazeneuve. Podozrivých, ktorých môžu zadržiavať bez obvinenia 96 hodín, zatkli na severných predmestiach Paríža a v regióne Lyon, uvádza ministerstvo na svojej stránke na Twitteri. "Teraz sú v rukách polície. Je to sýrska problematika," uviedol predstaviteľ kancelárie parížskej prokuratúry.

 

Vláda odhaduje, že väzby na bunky verbujúce nových džihádistov do Sýrie a Iraku má okolo 1 300 francúzskych občanov, z ktorých okolo 400 už bojuje po boku militantov. K zatknutiam došlo po tom, čo socialistická vláda prezidenta Francoisa Hollanda v reakcii na januárové útoky v Paríži zverejnila sériu nových bezpečnostných opatrení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies