Francúzska polícia evakuovala univerzitu v Rouene pre podozrivého muža

NETKY.SK • 22 September 2016, 13:01 • 2 min
Francúzska polícia evakuovala univerzitu v Rouene pre podozrivého muža

ROUEN - Francúzska polícia vzala do vyšetrovacej väzby mladíka, ktorého podozrivé správanie viedlo v stredu popoludní k evakuácii areálu univerzity v Rouene vo francúzskej Normandii.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na svojej stránke informoval denník Le Figaro, tajná služba už dávnejšie zaviedla na mladíka spis typu "S", čo znamená, že je podozrivý z islamistickej radikalizácie. Na pohyb mladíka a jeho podozrivé správanie upozornil políciu v stredu popoludní jeden zo študentov, ktorý si zapísal aj ŠPZ jeho vozidla. Podľa médií sa podozrivý v areáli univerzity vyskytoval často, pričom však nebol jej študentom.


Polícia na základe avíza od študenta nariadila evakuáciu univerzitného areálu. Po jeho prehliadke informovala, že sa tam nenašli žiadne výbušniny. Podozrivého muža však vypátrala a zadržala v mieste jeho trvalého bydliska - v obci Val-de-Reuil južne od Rouenu - a urobila tam aj bytovú prehliadku. Podozrivý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe.


V súvislosti s trvalou hrozbou teroristickými útokmi zažilo Francúzsko počas uplynulého víkendu dva poplachy - jeden v Paríži a druhý v meste Saint-Étienne. V prvom prípade dnes polícia vzniesla obvinenie voči dvom tínedžerom, a to za šírenie poplašnej správy.


Neďaleko Rouenu, v mestečku Saint-Étienne-du-Rouvray, sa koncom júla priamo v miestnom katolíckom chráme odohrala brutálna vražda starého kňaza Jacqua Hamela. Jej páchateľmi boli dvaja mladí džihádisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies