Francúzska banka Crédit Agricole zaplatí 800 miliónov USD za urovnanie sporu v USA

NETKY.SK • 20 Október 2015, 18:05 • 2 min
Francúzska banka Crédit Agricole zaplatí 800 miliónov USD za urovnanie sporu v USA

PARÍŽ - Francúzska banka Crédit Agricole sa údajne dohodla s americkými úradmi na zaplatení 800 miliónov USD (703,42 milióna eur) za ukončenie sporu v súvislosti s porušením sankcií proti Iránu, Sudánu a ďalším štátom.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes agentúra Bloomberg a britský portál BBC s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou, ktoré však nechceli byť menované.

Podľa týchto zdrojov banka oznámi dohodu v priebehu týždňa spolu so zástupcami úradu prokurátora a ministerstva financií USA. Ukončí sa tak zdĺhavé vyšetrovanie bez toho, aby bola banka obvinená.

 

Americké úrady totiž preverujú viaceré európske banky, ktoré podozrievajú z porušenia sankcií voči Iránu, Sudánu, Mjanmarsku a Kube. V roku 2013 dostala Royal Bank of Scotland (RBS) pokutu vo výške 100 miliónov USD za porušenie týchto sankcií.

 

Crédit Agricole čelí obvineniam z transferu miliárd dolárov na účty, ktoré vlastnia subjekty z týchto štátov, a to v rokoch 2003 až 2008. Zamestnanci banky zodpovední za nesprávny postup už prišli o svoje miesta.

 

Crédit Agricole si v auguste odložila bokom 350 miliónov USD na urovnanie sporu.

 

Jej francúzsky rival banka BNP Paribas musela tento rok zaplatiť rekordnú pokutu 8,9 miliardy USD pre podobné obvinenia.

(1 EUR = 1,1373 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies