Francúzi vyšetrujú pridelenie MS 2021 Eugene, v podozrení aj Coe

NETKY.SK • 10 December 2015, 08:43 • 2 min
Francúzi vyšetrujú pridelenie MS 2021 Eugene, v podozrení aj Coe

PARÍŽ - Francúzske úrady začali vyšetrovať okolnosti kontroverzného pridelenia atletických majstrovstiev sveta v roku 2021 americkému mestu Eugene. O dejisku šampionátu v apríli rozhodla Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Bývalý prezident IAAF Lamine Diack vtedy presvedčil členov rady, aby šampionát pridelili USA bez volieb. Vo Francúzsku Diacka vyšetrujú finančné úrady za korupciu a prijímanie úplatkov. Do kauzy je zapletený aj terajší šéf IAAF Sebastian Coe, ktorý v čase hlasovania pôsobil vo funkcii viceprezidenta organizácie.

 

Coe bol dlhé roky plateným ambasádorom firmy Nike. Známy výrobca športových potrieb je úzko spojený s Eugene, ktoré je hlavným atletickým strediskom USA. Coe spojitosť s prípadom dlho odmietal, ale pred dvoma týždňami uviedol, že kauza vrhá zlé svetlo na IAAF.

 

Američania akékoľvek ilegálne konanie v kandidačnom procese odmietajú. "Naša kandidatúra sa uskutočnila v súlade s pravidlami a regulami IAAF. Akékoľvek zasahovanie do rozhodnutia delegátov rady z našej strany dôrazne popierame," uviedla v stanovisku organizátorská spoločnosť šampionátu TrackTown USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies