Francúzi očakávajú tvrdosť, Hondurasania chcú osemfinále

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 11:58 • 2 min
Francúzi očakávajú tvrdosť, Hondurasania chcú osemfinále

RIO DE JANEIRO - Futbalisti Hondurasu vstúpia do turnaja majstrovstiev sveta nedeľňajším súbojom E-skupiny proti favorizovaným Francúzom, napriek tomu túžia po zaskočení súpera a úspešnom výsledku. Úvodný výkop duelu v Porto Alegre je naplánovaný na 21.00 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar Stoke City Wilson Palacios je presvedčený, že Honduras napriek malým očakávaniam verejnosti ukáže svoju kvalitu a môže prekvapiť aj skúsenejšie mužstvá. V "éčku" figurujú aj Švajčiarsko a Ekvádor. "Nemáme sa na čo vyhovárať, o Francúzsku vieme všetko. Sú to majstri sveta spred šestnástich rokov, tréner nám ukázal videá z ich zápasov," citoval Palaciosa portál fourfourtwo.com. "Práve to by mohla byť naša výhoda. Oni o nás nevedia tak veľa," dodal 29-ročný záložník pôsobiaci v Premier League. 

 

Na MS 2010 v Juhoafrickej republike Hondurasania neskórovali ani raz a nepostúpili v konkurencii Švajčiarska, Španielska a Čile do vyraďovacej fázy. V troch prípravných dueloch Honduras ani raz nezvíťazil, no potenciál ukázal najmä pri bezgólovej remíze s Anglickom. "V súboji s Angličanmi sme vyslali ostatným jasný odkaz - chceme postúpiť do osemfinále. Absolvovali sme kvalitnú prípravu a sme veľmi motivovaní," vyhlásil Palacios. 

 

Francúzi v roku 2014 ešte neprehrali, v štyroch prípravných dueloch inkasovali jediný gól. Tréner krajiny "galského kohúta" Didier Deschamps bude mať k dispozícii aj útočníka londýnskeho FC Arsenal Olivera Girouda, ktorý očakáva fyzicky náročný súboj. "Hondurasania určite nebudú hrať v rukavičkách. Na tvrdosť som však zvyknutý z Premier League, takýto štýl hry mi vyhovuje," uviedol Giroud. Na trávniku by sa francúzsky zakončovateľ mohol stretnúť aj s hráčom Hullu City Maynorom Figueroom. "Párkrát som proti nemu nastúpil, nie je to žiadny anjelik. Viem, že nás čaká náročný duel, ale nebojím sa nikoho," dodal Giroud. 

Francúzi sa pokúsia napraviť si v nedeľu chuť po nevydarenom šampionáte spred štyroch rokov. V základnej skupine vtedy získali v zápasoch proti domácej reprezentácii JAR, Uruguaju a Mexiku jediný bod. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies