Prehľad najlepších filmových noviniek v slovenských kinách

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 08:54 • 2 min
Prehľad najlepších filmových noviniek v slovenských kinách

Bratislava- Počas víkendu príde do kín päť noviniek. Filmový fanúšikovia sa môžu tešiť na párty v štýle Sorrentina a Berlusconiho, filozofické sci-fi o hľadaní podstaty ľudskosti vo vesmírnych kulisách, záverečné dejstvo ságy Avengers, rodinný film, ktorý potvrdí, že priateľstvo je to najväčšie dobrodružstvo, či novinku režiséra, ktorý dostal Oscara za film Životy tých druhých,

slovakia

left justify in out

 

Aká je najväčšia ľudská túžba? Láska? Peniaze? Sex? Neobmedzená moc? A je možné toto všetko dosiahnuť a cestou nestratiť vlastnú tvár? Najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino sa vracia do kín s veľkolepou provokatívnou komediálnou drámou. Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo tentokrát v hlavnej úlohe stvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známeho škandalózneho miliardára, mediálneho magnáta a dlhoročného predsedu talianskej vlády, ktorý sa preslávil hlavne svojím excentrickým spôsobom života a zhýralými večierkami, ktoré svet pozná pod označením „bunga bunga“. Film nahliada do súkromia tejto kontroverznej ústrednej postavy a ponúka pohľad na mrazivé a častokrát groteskné situácie, či už sa týkajú podplácania sudcov, nákupu najlepších futbalistov alebo zvádzania mladučkých modeliek. Zaoberá sa aj tým, akí ľudia Berlusconiho a jemu podobných obklopujú a ako funguje cynický mechanizmus moci, založený na absolútnej strate hodnôt, ponižovania, egoizmu a prospechárstva.

 

 

Mia a biely lev (réžia Gilles de Maistre) je názov rodinného dobrodružstva o dievčati a jej priateľstve s bielym levom. Jedenásťročná Mia dostane malého bieleho leva a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Keď však trochu podrastú a prestanú byť mláďatá, musia spolu utiecť do africkej divočiny, aby vzácne zviera zachránili pred lovcami trofejí. Výnimočný film z africkej prírody vznikal plné tri roky a počas nich sa z filmového príbehu stal skutočný. Jedinou možnosťou, ako film nakrútiť bez filmových trikov, totiž bolo, aby spolu malé biele levy a detskí herci vyrastali a stala sa z nich jedna svorka. Prípravy a natáčanie boli pod dohľadom Kevina Richardsona, vo svete známeho ako "zaklínač levov".

 

 

Film Nikdy neodvracaj zrak, ktorý nakrútil režisér a scenárista Florian Henckel von Donnersmarck, držiteľ Oscara za Životy tých druhých, rozpráva príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami aj osobami. Preklenuje tri éry nemeckej histórie, v rámci ktorých maliar Kurt Bartner prežil svoje detstvo v nacistickom Nemecku, vyrastal v komunistickom východnom Nemecku a svoj umelecký vývoj zavŕšil v západnom Nemecku.

 

 

Príbeh filmu High Life, filozofického sci-fi režisérky Claire Denisovej, sa odohráva vo vesmíre na palube kozmickej lode. Skupina trestancov sa rozhodla namiesto doživotia slúžiť vede a stali sa z nich pokusné objekty experimentu – prítomná doktorka, často proti ich vôli, im odoberala spermie s cieľom inseminovať mladú ženu. Na palube ostáva iba Monte a jeho dcéra Willow a žijú v úplnej izolácii. Otec a dcéra sa blížia k svojmu cieľu – k čiernej diere, kde prestáva existovať čas i priestor.

 

 

Od 25. apríla je v kinách film Avengers: Endgame (réžia Anthony Russo, Joe Russo), záverečné dejstvo ságy Avengers od štúdia Marvel. Po zničujúcich udalostiach, opísaných vo filme Avengers: Nekonečná vojna, sa svet ocitol v troskách. Polovica všetkých bytostí bola vyhubená. Avengers sa so zvyškami svojich spojencov ešte raz dajú dohromady, aby zvrátili Thanosove zločiny a znovunastolili poriadok vo vesmíre.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies