FOTO + VIDEO V Nemecku nosia reflexné vesty aj sliepky! Ich cena je však prekvapivá

NETKY.SK • 18 Október 2017, 09:34 • 2 min
FOTO + VIDEO V Nemecku nosia reflexné vesty aj sliepky! Ich cena je však prekvapivá

Nemecká firma dala do predaja bizarný artikel, ktorý má slúžiť bezpečnosti, hoci pôsobí komicky.

slovakia

left justify in out

Reflexná vesta patrí k povinnej výbave každého vodiča. Používa sa však aj v iných oblastiach našich životov a to vždy vtedy, ak potrebujeme, aby bol jej nositeľ dostatočne viditeľný aj v šere, prípadne tme. Nosiť by ju teda mali aj cyklisti a chodci, obzvlášť, pokiaľ sa pohybujú mimo osídlených oblastí. Na svoju prítomnosť na vozovke tak vodičov áut „upozornia“ dostatočne včas a vyhnú sa tak nehodám.

 

Podobne rozmýšľala aj nemecká spoločnosť Omlet zaoberajúca sa výrobou rôznych inovatívnych pomôcok pre hospodárov. Viacerí chovatelia sa na nich obracali s problémom, že pokiaľ sa ich sliepky dostanú na vozovku, spôsobujú nehody a často sa im to stáva osudným. Hrabavce sa totiž napriek dôsledným opatreniam ich majiteľa vedia dostať von zo svojej ohrady.

 

Omlet to teda vyriešil pragmaticky. Vytvoril reflexné vesty pre sliepky, ktoré majú zabrániť kolíziám operencov s autami, pretože im zabezpečia dostatočnú viditeľnosť v prípade, že sa dostanú na cestu.

 

img

 

Malé vestičky sa jednoducho obliekajú a obsahujú svetlo odrážajúce aj blikajúce prvky. Okrem toho, že zvyšujú bezpečnosť, postarajú sa sliepkam aj o to, aby ostali v teple a suchu, čo prispieva k dobrému znášaniu vajec i v zimnom období.

 

Cena takejto pomôcky by však chovateľa mohla zaskočiť. Pohybuje sa v rozmedzí od 30 do 60 eur za kus. Napriek tomu sa produkt stal hitom a vo veľkom si ho objednávajú majitelia fariem po celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies