FOTO V Bratislave vybudovali nové cyklotrasy: Niektoré úseky však cyklistov poriadne rozhorčili

NETKY.SK • 2 Október 2018, 11:31 • 2 min
FOTO V Bratislave vybudovali nové cyklotrasy: Niektoré úseky však cyklistov poriadne rozhorčili

Bratislava nie je práve mestom, kde by sa bicyklovalo jedna radosť. To sa však najnovšie pokúsili zmeniť developeri výstavbou nových cyklotrás. Cyklisti si však ťukajú prstom po čele. Myslia to vážne?

slovakia

left justify in out

Určite poznáte hororové príbehy z ranných bratislavských kolón tiahnucich sa od Senca po celej Bratislave už od skorého rána, či už z vlastnej skúsenosti, alebo sprostredkovane. Toto zažívať nechcete. Mnohí sa preto uchyľujú k iným alternatívam, napríklad sa po meste pohybujú bicyklom. Predstava je to pekná, pocit, keď obiehate autá stojace v dopravnej zápche je na nezaplatenie, avšak nie je to až také ideálne, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

 

Bratislava, žiaľ, nemá dobudované cyklotrasy, ktoré by cyklistom sprostredkovali bezpečnú jazdu po meste. Často sa preto musia presúvať medzi autami, čo patrične rozčuľuje vodičov, a tak sa neraz správajú arogantne. Túto vyhrotenú situáciu mal vyriešiť projekt nových cyklochodníkov, avšak developer to akosi nedomyslel. V dráhe totiž odignoroval citylighty i stĺpy.

 

 

Okrem toho Cyk­lo­ko­alí­cia upozornila na skutočnosť, že na niektorých úsekoch sú cyklotrasy označené nesprávnym vodorovným značením. Toto podľa nich v žiadnom prípade nemožno považovať za bezpečné trasy pre cyklistov. Developeri však na situáciu reagovali tvrdením, že chodníky ešte neboli oficiálne sprístupnené, pričom tvrdia, že všetky nedostatky ešte len budú odstránené. Nuž, čas ukáže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies