FOTO V Banskej Bystrici odštartovali plaveckú 24-hodinovku, končí v piatok

NETKY.SK • 29 December 2016, 14:47 • 2 min
FOTO V Banskej Bystrici odštartovali plaveckú 24-hodinovku, končí v piatok

BANSKÁ BYSTRICA – V mestskej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici odštartoval dnes na pravé poludnie tradičný maratón Banskobystrická plavecká 24-hodinovka. Prvých sto metrov pre zdravie zaplával prvý muž mesta, primátor Ján Nosko.

slovakia

left justify in out

Plavecký maratón sa koná vždy medzi sviatkami a jeho cieľom je motivovať obyvateľov, aby urobili niečo pre svoje zdravie a rozhýbali sa. Každý účastník, ktorý sa zapojí a odpláva sto metrov pre zdravie, dostane diplom, sladkosti i malý darček, keďže v tomto roku podujatie oslavuje 20. výročie. Čas prísť si zaplávať je do piatku (30. 12.), kedy sa o 12.00 h maratón končí.

 

"Som spokojný, že ma prišli podporiť aj ďalší predstavitelia nášho mesta, myslím si, že je to fajn štart. Verím, že zmobilizujeme verejnosť a padne nielen účastnícky rekord, ale aj nejaké rýchlostné alebo osobné rekordy. Je to podujatie, ktoré spĺňa kritériá a parametre Európskeho mesta športu 2017, pretože ide o zapojenie sa ľudí do športových aktivít," uviedol Nosko.

 

"Pre návštevníkov sú pripravené bezplatné sprievodné akcie ako aquazumba, aquaaerobic, súťaže pre deti i líčenie pre dámy od profesionálov. Dvadsať rokov maratónu je možné osláviť aj športovou masážou či konzultáciami s plaveckými trénermi," dodala Dana Cibuľková, vedúca oddelenia športu banskobystrického magistrátu.

 

Vlani využilo počas celodennej plaveckej akcie služby krytej plavárne až 2810 návštevníkov. Svojich sto metrov na čas odplávalo takmer 1600 z nich. Najmladší plavec mal tri roky, najstarší 89 rokov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies