FOTO Toto je najmenšie predčasne narodené dieťa na svete, ktoré prežilo: Vážilo iba 227 gramov

NETKY.SK • 9 September 2016, 11:41 • 2 min
FOTO Toto je najmenšie predčasne narodené dieťa na svete, ktoré prežilo: Vážilo iba 227 gramov

WITTEN – Keď sa narodila jej noha bola veľká asi ako nechcet a nevážila viac ako jedna paprika.

slovakia

left justify in out

O deväť mesiacov neskôr, najmenšie dieťa na svete Emilia Grabarczyk prekonala všetky očakávania a pokračuje vo veľkých pokrokoch.

 

Narodila sa v nemeckom meste Witten, merala iba 22 centimetrov a vážila iba 227 gramov. Lekári sa obávali, že neprežije.

 

Avšak na pohľad malá Emilia je veľká bojovníčka a všetkých prekvapila.

 

Teraz váži 3,2 kilogramu a je z nej zdravé dievčatko.

 

Emilia sa stala najmenším predčasne narodeným dieťatkom, ktoré prežilo.

 

img

 

Predošlý „rekord“ držala Rumaisa Rahman, ktorá sa narodila v zdravotnom stredisku Loyola University v americkom Chicagu, v 25 týždni tehotenstva svojej matky. Keď sa narodila merala 20 centimetrov a vážila 244 gramov.

 

Doktor Bahman Gharavi, primár detského oddelenia v nemocnici Sv. Márie v Nemecku, povedal že Emilin prípad je neuveriteľný, a to že prežila označil za zázrak.

 

„Každé dieťa, ktoré váži 400 a menej gramov má veľmi malú šancu na prežitie. Počas šiestich mesiacov nebolo jasné, či prežije. Iba v posledných týždňoch nabrala na váhe,“ povedal Gharavi.

 

V 26. týždni tehotenstva sa Profesor Sven Schiermeier spolu s rodičmi rozhodol, že privedie Emiliu na svet pomocou cisárskeho rezu. Inak by Emilia zomrela v maternici, pretože sa k nej nedostával dostatok živín.

 

Rodičia Lukas and Sabine Grabarczyk sa najskôr obávali svojho rozhodnutia, ale dnes už vedia, že bolo správne a tešia sa zo zdravej dcérky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies