Zuzana Čaputová vymenovala nových veľvyslancov. Kto nás bude zastupovať?

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 18:10 • 2 min
Zuzana Čaputová vymenovala nových veľvyslancov. Kto nás bude zastupovať?

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová odovzdala poverovacie listiny deviatim novým veľvyslancom SR, jedného poverila v jeho neprítomnosti.

slovakia

left justify in out

Ako vedúca diplomatickej misie v Grécku bude pôsobiť Marcela Hanusová. Andrea Elscheková Matisová bude novou veľvyslankyňou v Poľsku. Róbert Kirnág bude Slovensko zastupovať v Kazachstane a Kirgizsku. Milan Lajčiak bude pôsobiť v Azerbajdžane. Miroslav Hacek bude Slovensko zastupovať na novozriadenom úrade v Arménsku.

 

Prečítajte si aj: Ministerka Natália Milanová hovorí v súvislosti so Smerom o šírení dezinformácií

 

img

 

Veľvyslanec v Rakúsku Peter Mišík sa ujme aj funkcie vedúceho Stálej misie SR pri OSN vo Viedni a pri OBSE vo Viedni. Holandský veľvyslanec Juraj Macháč bude po novom zastupovať Slovenskú republiku aj v Belgicku a Luxembursku. Rudolf Michalka bude veľvyslancom v novozriadenej ambasáde v Saudskej Arábii. Vasila Grivnu poverila prezidentka na pôsobenie v Bulharsku. Andrej Droba bude pôsobiť v Írsku.

 

Čítajte aj: Ste poistencom Dôvery? Poisťovňa navrhuje zmeny, ktoré sa vám asi nebudú páčiť

 

img

 

V miestach vášho pôsobenia na vás čakajú náročné výzvy a mnoho práce. To si vyžaduje váš aktívny prístup. Nemôžeme si dovoliť pasívne sa prizerať tomu, ako sa nám svet prakticky mení pred očami. Potrebujeme tieto zmeny aktívne formovať," uviedla v príhovore prezidentka. 


Ako ďalej skonštatovala Zuzana Čaputová, do veľvyslancov vkladá dôveru, že počas svojho pôsobenia budú nielen presadzovať záujmy Slovenskej republiky, ale budú aj hájiť hodnoty slobody, demokracie, právneho štátu a pluralitnej a inkluzívnej spoločnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies