Muž denne skonzumoval fľašu vodky. Začal abstinovať a jeho život sa radikálne zmenil

NETKY.SK • 16 Február 2021, 14:39 • 2 min
Muž denne skonzumoval fľašu vodky. Začal abstinovať a jeho život sa radikálne zmenil

Mal len 14 rokov, keď prvýkrát skúsil alkohol. V jeho živote dokázal každý večer vypiť aspoň jednu flašu.

slovakia

left justify in out

Dnes má Paul Lock 45 rokov, no jeho prvé skúsenosti s alkoholom má už od útleho veku. Vtedy nemal ani poňatia o tom, akú dlhú a strastiplnú púť s alkoholom absolvuje. Údajne dokázal za večer vypiť aspoň jednu flašu vodky albo ginu, niekedy začal piť už v poobedňajších hodinách a skončil nad ránom.

 

"Keď som nešiel nikam, pil som aj doma. Z alkoholu som nemal "opicu", takže som nemal dôvod prestať," uvádza Paul pre portál LadBible. "Keď som pil, tak to bolo až kým mi došli všetky peniaze, alebo kým zavreli podniky. Občas som bol tak opitý, že som nevedel ani kráčať," dodáva. 

 

img


Pitie si svoju daň vyžadalo keď mal Paul 28 rokov, keď ho alkohol dostal do depresie a úzkostii. Paul sa psychicky zrútil a bol prepustený z práce. Napriek tomu sa závislosť pokúsil poraziť, vyskúšal lieky a terapiu. Paul tvrdí, že nič z toho nebolo úspešné, a tak sa vrátil k alkoholu. 
 

V roku 2005 si však našiel manželku, s ktorou splodili dcéru v roku 2008. Práve ona bola tým bodom, kedy sa jeho život začal radikálne meniť.  "Moja dcéra mala dva roky. Mamätám si, ako každé ráno chodila v našej spálni s obrovským úsmevom na tvári" spomína bývalý alkoholik. Vtedy sa sám seba spýtal, čo to spravil, a rozhodol sa pre radikálny krok. Skoncoval s alkoholom a viacmenej aj s nesprávnym životným štýlom. 

 

img


V roku 2011 sa Paul rozhodol venovať svoju energiu do niečoho iného, a tak sa začal venovať maľbe, v ktorej objavil jeho talent. Mohol opustiť svoju prácu a stať sa maliarom na plný úväzok, pričom jeho kúsky sa predávali častokrát aj za zhruba 15-tisíc eur.  Zaviedol tiež program na pomoc väzňom, ktorí bojujú s problémami so závislosťou, nazvaný „Beyond Recovery“.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies