FOTO Taliansky fotograf povýšil hrdzu a rozklad na umenie: Vytvoril tak zaujímavé a originálne obrazy

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 12:21 • 2 min
FOTO Taliansky fotograf povýšil hrdzu a rozklad na umenie: Vytvoril tak zaujímavé a originálne obrazy

Taliansky fotograf vytvoril nápadité obrazy fotografovaním starých a hrdzavejúcich predmetov.

slovakia

left justify in out

Pojem hrdza či hniloba vo väčšine z nás nevyvoláva veľmi pozitívne pocity. A už vôbec nie pocity krásy. Napriek tomu sa našiel niekto, kto dokázal aj v tomto nevábnom procese nájsť niečo pekné a nanajvýš zaujímavé. Výsledkom sú obrazy, ktoré by sa vynímali možno aj vo vašej obývačke.

 

Alberto Ghizzi Panizza je taliansky fotograf, ktorý nedávno vydal sériu makrosnímok zachytávajúcich kontrast medzi krásne zeleným švédskym lesom a rozpadávajúcimi sa automobilmi na jednej z najznámejších skládok vrakov Bilkyrkogården Kyrkö Mosse v meste Linköping.

 

Fotograf dokázal veľmi poeticky zobraziť proces rozpadu jednotlivých vrakov, ktoré postupne miznú pod povrch v bažinatej pôde lesa. Mnohé z nich pochádzajú až zo 40. rokov minulého storočia. „V makrofotografii ide o neustále hľadanie zaujímavých farieb a štruktúr, takže Bilkyrkogården Kyrkö Mosse pre mňa bola ríša divov. Objektívy mi umožnili v ostrom detaile zachytiť 60 rokov trvajúci boj medzi opustenými autami a matkou prírodou, ktorá sa snaží vydobyť si svoj les naspäť. Objektívy, ktoré som pri tomto fotení použil, boli kľúčové pre to, aby som sa dostal bližšie k akcii a odhalil „krásu hrdze“ doposiaľ nevídaným spôsobom,“ hovorí Alberto.

 

Výsledkom tohto experimentu sú krásne a farbami hýriace fotografie pôsobiace ako obrazy, ktoré vznikali pod rukami talentovaného maliara.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies