FOTO Schátranému bratislavskému kúpalisku opäť vdýchli život, toto leto bude vstup zdarma!

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 09:13 • 2 min
FOTO Schátranému bratislavskému kúpalisku opäť vdýchli život, toto leto bude vstup zdarma!

BRATISLAVA – Verejnosť bude môcť znova využívať služby kúpaliska v areáli Ekoiuventy, ktoré prešlo obrovskou rekonštrukciou a to počas celej letnej sezóny úplne zadarmo.

slovakia

left justify in out

Minister školstva Peter Plavčan včera oficiálne otvoril brány kúpaliska Mičurin na Búdkovej ulici v Bratislave. "Keďže kúpalisko nefungovalo od roku 2015, počas celej tejto letnej sezóny budú mať jeho návštevníci naň bezplatný vstup, aby sme ho ešte viac zatraktívnili," uviedol Plavčan, ktorý zároveň upozornil, že kúpalisko bude mať obmedzenú kapacitu. "Je to 150 ľudí, to znamená, že bude potrebné kvôli bezpečnosti dodržovať túto hranicu," dodal minister.

 

Bazén, ktorý kompletne zrevitalizovali bude verejnosti prístupný denne v čase od 09.00 h do 19.00 h, a to až do 15. septembra. V areáli bude návštevníkom k dispozícii bufet s občerstvením, toalety či sprchy. Pre rodiny s deťmi je pripravené malý detský kútik s hojdačkami, pričom ministerstvo dbalo aj na komfort zdravotne postihnutých ľudí a zriadilo bezbariérový vstup do bazéna.

 

Areál disponuje rozsiahlymi trávnatými plochami. Na bezpečnosť budú dohliadať vyškolení plavčíci. Pre deti je pripravené aj detské ihrisko, ministerstvo školstva zabezpečilo aj bezbariérový vstup.

 

V najbližšom období chce ministerstvo začať aj s opravou priľahlej budovy Ekoiuventy. "Máme s ňou taký zámer, že chceme podpísať memorandum s významnými zamestnávateľmi a priemyselnými podnikmi v tomto štáte. V týchto priestoroch by sme radi urobili niečo ako krúžky technickej zručnosti pre deti," priblížil minister.

 

K dočasnému uzavretiu kúpaliska došlo z dôvodu jeho nevyhovujúceho technického stavu, ktorý nezodpovedal požiadavkám platnej legislatívy, ale ani normám na prevádzkovanie. Keďže ministerstvo školstva je správcom tejto nehnuteľnosti a zároveň prevádzkovateľom kúpaliska, rozhodlo sa pre úplnú obnovu areálu rozsiahlou rekonštrukciou.

 

Oprava trysiek, plášťa bazéna, obnova vstupných bodov bazéna, sociálnych zariadení i okolie amfiteátra, ktorý sa v objekte nachádza a vysadenie novej zelene, vyčíslilo ministerstvo na takmer 90-tisíc eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies