FOTO S Hexákmi si zaspievali aj Oteckovia, netradičné turné zavŕšili vypredaným koncertom v Bratislave

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 12:0 • 2 min
FOTO S Hexákmi si zaspievali aj Oteckovia, netradičné turné zavŕšili vypredaným koncertom v Bratislave

BRATISLAVA - Vypredaný bratislavský MMC, vzácni hostia a spievajúce publikum! Tak vyzeral záverečný koncert úspešného HEX feat. Silné reči TOUR na domovskej scéne v Bratislave! Ďuďo, Yxo, Fefe a Tybyke predviedli dokonalú hudobnú a svetelnú šou, ktorú vtipne doplnil Ján Gordulič.

slovakia

left justify in out

HEXáci predstavili skladby z nového albumu TEBE a odpálili aj  megahity „Keď sme sami“, „Nikdy nebolo lepšie“ či „V piatok podvečer“. Obľúbená kapela si na záver turné pozvala na pódium Laskyho zo skupiny Para a hercov zo seriálu Oteckovia, s ktorými si zaspievali rovnomennú skladbu. 

 

HEXáci Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados majú za sebou osem koncertov turné, na ktoré sa vydali spolu so Silnými rečami Jána Gorduliča. Na turné si HEX dali pripraviť špeciálnu scénu, svetlá a zvukovú aparatúru ušitú na mieru.

 

img

 

"Zažili sme niečo nové a sme radi, že sme fanúšikom priniesli novú tvár HEXu. Po dvoch akustických turné sme sa predviedli s elektrickými gitarami, s bubnami, so svojimi svetlami, projekciou a skvelým zvukom. Turné bolo fantastické po všetkých stránkach. Ľudia sa smiali a dali nám obrovskú energiu, tešíme sa, že sa im to páčilo. Bolo to totiž iné, ako nás poznajú z letných festivalov," teší sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

"Som veľmi šťastný, že som absolvoval toto turné. Bol to taký experiment  a myslím si, že nám to s Janom Gorduličom dokonale vyšlo. Bol to mix dvoch rôznych vecí, ktoré spolu ešte nikto nespojil. Turné bolo iné, veľmi sa nám to páčilo. A myslím si, že aj fanúšikom. Napríklad zistili sme, že Jano Gordulič veľmi rád spieva, tak si s nami zaspieval na každom koncerte minimálne jednu pesničku," s úsmevom konštatuje Peter „Ďuďo“ Dudák.

 

Na turné samozrejme nechýbali megahity "Indiánske leto“, „Nikdy nebolo lepšie“ či „Keď sme sami“. Skladbu „Chvíľu áno, chvíľu nie“ si s HEXákmi zaspieval Lasky zo skupiny Para a celá sála MMC. Z nového albumu TEBE odznelo päť skladieb, niektorým dali HEXáci nové aranžmány.

 

img

 

"Z nového albumu sme zahrali piesne „Ľahký song“, „Nezaspím“ a „Oteckovia“, ktorú sme zložili k seriálu TV Markíza a ktorá má ohromný úspech. Nesmela chýbať naša obľúbená skladba „Srdce“, ktorá na koncerte krásne vyznela. Skladbu „Náš deň je noc“ sme odpálili v takej rockandrollovej verzii, takže fanúšikovia mohli spoznať aj túto našu tvár," hovorí Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Hudobný nášup doplnili štyri stand-upy Jána Gorduliča, ktorý prezradil pikošky o populárnej kapele. Fanúšikovia sa zasmiali na vtipných videách z mladosti aj na historkách zo začiatkov kapely.

 

"Sme radi, že náš fanúšikovia vnímajú ako normálnych chalanov. A po prvýkrát mohli prostredníctvom videí a rozhovorov nazrieť do nášho súkromia. Jánovi Gorduličovi sme prezradili na seba rôzne vtipné príhody, o škole, o brigádach, skrátka také, ktoré o nás nikto netušil..." smeje sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona