BRATISLAVA - Každá rodina pečie žemľovku inak. Vyskúšajte tento recept. Miesto rožkov použijeme lístkové cesto. Príprava je jednoduchšia, rýchlejšia výsledok určite poteší.
Suroviny:
1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 2 vajíčka (1 do tvarohu, 1 na potretie), 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká + škoricový cukor, piškóty
Príprava:
1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú sme vyliali vodou.
2. Pripravíme si tvaroh: Tvaroh zmiešame s vajíčkom, maizenou, cukrom, hrozienkami a mliekom.
3. Nanesieme na cesto.
4. Na tvaroh uložíme okrúhle piškóty. Na piškóty dáme na kocky nakrájané, alebo na hrubo postrúhané jablká a posypeme škoricou - prípadne cukrom (podľa chuti jabĺk).
Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme a vložíme do vyhriatej rúry zhruba na pol hodiny.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies