Testovaných na slovensku
17639
Infikovaných na slovensku
581
Infikovaných svetovo
1423995
Úmrtí svetovo
81887
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. apr. 2020Albert
BratislavaBratislava 13°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
18.10.2014 13:00 Relax
FOTO Recept: Sladká sobota
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
18.10.2014 13:00 Relax

FOTO Recept: Sladká sobota



BRATISLAVA - Každá rodina pečie žemľovku inak. Vyskúšajte tento recept. Miesto rožkov použijeme lístkové cesto. Príprava je jednoduchšia, rýchlejšia výsledok určite poteší.


Suroviny:                                                          

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 2 vajíčka (1 do tvarohu, 1 na potretie), 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká + škoricový cukor, piškóty

 

Príprava:

1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú sme vyliali vodou.  

 

 

2. Pripravíme si tvaroh: Tvaroh zmiešame s vajíčkom,  maizenou, cukrom, hrozienkami a mliekom. 

 

 

3. Nanesieme na cesto. 

 

 

 

4. Na tvaroh uložíme okrúhle piškóty. Na piškóty dáme na kocky nakrájané, alebo na hrubo postrúhané jablká a posypeme škoricou - prípadne cukrom (podľa chuti jabĺk). 

 

 

Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme a vložíme do vyhriatej rúry zhruba na pol hodiny.

 

 

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok