FOTO Recept: Sladká sobota

NETKY.SK • 18 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Sladká sobota

BRATISLAVA - Každá rodina pečie žemľovku inak. Vyskúšajte tento recept. Miesto rožkov použijeme lístkové cesto. Príprava je jednoduchšia, rýchlejšia výsledok určite poteší.

slovakia

left justify in out

Suroviny:                                                          

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 2 vajíčka (1 do tvarohu, 1 na potretie), 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká + škoricový cukor, piškóty

 

Príprava:

1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú sme vyliali vodou.  

 

img

 

2. Pripravíme si tvaroh: Tvaroh zmiešame s vajíčkom,  maizenou, cukrom, hrozienkami a mliekom. 

 

img

 

3. Nanesieme na cesto. 

 

img

 

 

4. Na tvaroh uložíme okrúhle piškóty. Na piškóty dáme na kocky nakrájané, alebo na hrubo postrúhané jablká a posypeme škoricou - prípadne cukrom (podľa chuti jabĺk). 

 

img

 

Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme a vložíme do vyhriatej rúry zhruba na pol hodiny.

 

img

 

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies