FOTO Recept: Rýchly nedeľný obed

NETKY.SK • 15 Február 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept:  Rýchly nedeľný obed

BRATISLAVA - Máte chuť na fašírku, ale pri pomyslení na pracnosť tohto jedla vám padne sánka. Nezúfajte. Pripravte si ju na plechu, je taká istá chutná.

slovakia

left justify in out

Cibuľová krémová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

4 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 750 ml vody, 500 ml mlieka, 1 ČL soli, 2 PL hladkej múky, 25 g masla, krutóny,

 

Príprava:

1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme.

 

img

 

img

 

2. Ponorným mixérom rozmixujeme. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme do polievky, na zjemnenie vložíme maslo.

 

img

 

img

 

Podávame s krutónmi.

 

img

 

 

 

Fašírka na plechu.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka.

 

img

 

2. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút.

 

img

 

3. Potom odokryjeme a ešte dopečieme.

 

img

 

Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies