FOTO Recept: Rybacia nedeľa

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Rybacia nedeľa

BRATISLAVA - Ľahko, rýchlo a chutne. Takto môže pripraviť nedeľný obed aj začínajúca gazdinka, ktorá to ešte nikdy neskúšala.

slovakia

left justify in out

Polievka z lososa.

Suroviny pre 4 osoby:

200g lososa, 200 g tresky, 1 cibuľu, 0,5 l mlieka, 1 zeleninový bujón, 3 PL hladkej múky, 1 smotanu na varenie, čerstvé šampiňóny, 1 mrkvu,  1 petržlen, 1 kaleráb, olivový olej, soľ, korenie, vegetu,

 

Príprava:

Zeleninu očistíme, nastrúhame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme múku a zalejeme vodou. Vložíme bujón a necháme povariť asi pol hodiny. Potom pridáme ryby nakrájané na kocky, mlieko a spolu varíme asi už len 5 minút. Medzi tým si orestujeme šampiňóny, ktoré pridáme do polievky. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobenú lístkami tymianu.

 

img

 

 

Pečený pstruh.

Suroviny pre 4 osoby:

4 pstruhy, 8 zemiakov, 1 papriku zelenú, červenú a žltú, 2-3 cibule, 1 cuketu, cesnak, citrón, maslo, sušené oregano, bazalka, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

1. Zeleninu a zemiaky očistíme, nakrájame a dáme do väčšej misy. Pridáme soľ, korenie, oregano, bazalku, premiešame a preložíme do pekáča ktorý sme potreli olejom. Pokladáme kúsky masla. Ryby očistíme, odrežeme plutvy, umyjeme a osušíme. Dobre nasolíme.

 

img

 

2. Do vnútra uložíme kúsky cesnaku, pokvapkáme citrónom a uložíme na pripravenú zeleninu. Na pstruhy ešte položíme plátky citrónu a upečieme.

 

img

 

img

 

Naša rada: Zemiaky si radšej predvarte, lebo na pečenie pstruha stačí asi 30 minút.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies