FOTO Recept: Nedeľný obed po francúzsky

NETKY.SK • 22 November 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľný obed po francúzsky

BRATISLAVA – Príprava jedál vo francúzskej kuchyni má svoje typické znaky. Základnými surovinami sú hydina, baranie, hovädzie a teľacie mäso, ryby, ovocie, zelenina, maslo a olivový olej.

slovakia

left justify in out

Cibuľová polievka

Suroviny:

2 väčšie cibule, 1 PL masla, 1 ČL hladkej múky,1 liter vývaru, soľ, korenie, 4 rožky, syr na strúhanie, olivový olej,

 

Príprava:

1. Cibuľu očistíme, nakrájame na pol kolieska a opražíme na masle.

 

img

 

2. Poprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme asi 25 minút. Dochutíme soľou. 

 

img

 

3. Medzi tým rožky nakrájame na kolieska a z oboch strán opečieme na oleji. 

 

img

 

img

 

Poukladáme na naservírovanú polievku a posypeme strúhaným syrom.

 

img

 

Rybie filé na francúzsky spôsob

Suroviny pre 4 osoby:

4 porcie filé, 15 dkg šampiňónov, 1 veľkú cibuľu, soľ, mletá sladká paprika, korenie provensálska zmes, olej, 1 PL hladkej múky, plnotučná horčica, 1 smotana na šľahanie,

 

Príprava:

1. Rybie filé posypeme soľou a potrieme horčicou. Na vymastený pekáč poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na to uložíme filé, posypeme mletou paprikou, provensálskym korením, uložíme nakrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a pečieme asi 20 minút.

 

img

 

img

 

2.  V smotane rozmiešame múku a všetko ňou zalejeme. Zapekáme ďalších 10 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.

 

img

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies