Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
13. júl. 2020Margita
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
22.11.2015 09:00 Relax
FOTO Recept: Nedeľný obed po francúzsky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
22.11.2015 09:00 Relax

FOTO Recept: Nedeľný obed po francúzsky



BRATISLAVA – Príprava jedál vo francúzskej kuchyni má svoje typické znaky. Základnými surovinami sú hydina, baranie, hovädzie a teľacie mäso, ryby, ovocie, zelenina, maslo a olivový olej.


Cibuľová polievka

Suroviny:

2 väčšie cibule, 1 PL masla, 1 ČL hladkej múky,1 liter vývaru, soľ, korenie, 4 rožky, syr na strúhanie, olivový olej,

 

Príprava:

1. Cibuľu očistíme, nakrájame na pol kolieska a opražíme na masle.

 

 

2. Poprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme asi 25 minút. Dochutíme soľou. 

 

 

3. Medzi tým rožky nakrájame na kolieska a z oboch strán opečieme na oleji. 

 

 

 

Poukladáme na naservírovanú polievku a posypeme strúhaným syrom.

 

 

Rybie filé na francúzsky spôsob

Suroviny pre 4 osoby:

4 porcie filé, 15 dkg šampiňónov, 1 veľkú cibuľu, soľ, mletá sladká paprika, korenie provensálska zmes, olej, 1 PL hladkej múky, plnotučná horčica, 1 smotana na šľahanie,

 

Príprava:

1. Rybie filé posypeme soľou a potrieme horčicou. Na vymastený pekáč poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na to uložíme filé, posypeme mletou paprikou, provensálskym korením, uložíme nakrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a pečieme asi 20 minút.

 

 

 

2.  V smotane rozmiešame múku a všetko ňou zalejeme. Zapekáme ďalších 10 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok